Jordan Larsson
Jordan Larsson
Jordan Larsson
Jordan Larsson
Jordan Larsson

Jordan Larsson skifter til FCK

F.C. København har lejet den svenske offensivspiller, Jordan Larsson, af Bundesligaklubben Schalke 04 i resten af sæsonen. I aftalen er der også en købsoption for FCK.

Jordan Larsson fik sit seniorgennembrud i Helsingborgs IF, inden han blev solgt til NEC Nijmegen i Holland.

Derefter gik turen via IFK Norrköping til Spartak Moskva i 2019, hvor Larsson spillede 83 kampe, scorede 27 gange og stod for ni assists mellem 2019 og 2022.

Det succesfulde ophold i Rusland stoppede med krigen i Ukraine, der betød, at Larsson skiftede for en kort periode til AIK Fotboll. Her blev det til 11 kampe og 3 scoringer, inden han skiftede til Schalke 04, hvor han spillede 11 Bundesligakampe i denne sæson. Undervejs har han også spillet 7 A-landskampe for Sverige.

PC: Har været på radaren længe
”Det handler altid om kvalitet og potentiale i FCK, og Jordan har begge dele," siger sportsdirektør Peter Christiansen.

"Han har prøvet sig selv af i nogle stærke ligaer, og især i Rusland viste han sin høje kvalitet over en lang og stabil periode. Det er en spiller, der har været på radaren i FCK længe, men den rigtige timing og mulighed har ikke været der før nu."

"Vi er overbeviste om, at han hurtigt kan finde fodfæste hos os og blive et stort aktiv, og så har vi foråret til at se, hvordan vi fungerer sammen, inden vi tager stilling til, om vi skal forsætte samarbejdet på længere sigt,” siger Peter Christiansen.

Larsson: Jeg ankommer i god form
”F.C. København er en meget stærk klub, der altid er mesterskabsfavorit og fast deltager i de europæiske turneringer," siger 25-årige Jordan Larsson, der var en del af den svenske EM-trup i 2021, dækker flere offensive positioner som både angriber og kantspiller.

"Jeg ser frem til at blive en del af holdet og klubben og vil arbejde hårdt for hurtigt at komme ind i tingene i FCK. Der er stadig en god periode frem mod første kamp i Superligaen, så jeg kan lære spillestilen og holdkammeraterne at kende."

"Jeg slutter mig til holdet med det samme og ankommer i god form, så jeg er klar til at bidrage, så snart træneren ønsker det,” siger Jordan Larsson.

Neestrup: Dygtig relationelt og individuelt
For cheftræner Jacob Neestrup er Jordan Larsson en forstærkning af en i forvejen god trup.

”Jordan er dygtig såvel relationelt som individuelt og afslutter rigtigt godt med sin venstrefod, og han har vist, at han kan afgøre kampe i stærke ligaer."

"Han er en spiller med høj intensitet i presspillet, der vil passe godt hos os. Vi ser meget frem til at få ham ind på holdet og integrere ham i vores spillestil,” siger Jacob Neestrup.

- - - - -

Jordan Larsson får trøje nummer 25.

Alle i F.C. København ønsker Jordan velkommen til klubben og byen.

Spillerfakta
Navn: Jordan Larsson
Født: 20. juni 1997
Position: Offensivspiller
Tidligere klubber: Högaborgs BK, Helsingborgs IF, NEC Nijmegen, IFK Norrköping, Spartak Moskva, AIK Fotboll, Schalke 04