Jesper C: Jeg glæder mig helt vildt

Jesper C: Jeg glæder mig helt vildt

Torsdag aften vogter Jesper Christiansen Vendsyssel-målet i pokalsemifinalen mod F.C. København, og det er altid noget specielt for den rutinerede målmand at møde Byens Hold. Men det er ikke første gang det sker, og hvem ved - måske er det heller ikke sidste gang. Den 39-årige keeper trives fint i Vendsyssel, hvor han foreløbig har kontrakt året ud, og oprykning til Alka Superligaen er stadig inden for rækkevidde.

- Ligaen vil selvfølgelig altid være det vigtigste, og sådan er det jo også for FCK, men når det er sagt, så bliver det altså ikke meget større end at møde FCK i en semifinale, fortæller Jesper, da vi fangede ham på vej ud af flyveren til Aalborg.

Han flyver nemlig frem og tilbage mellem København og Nordjylland, men deltager i alle Vendsyssels træninger, hvis han da ikke lige får en ekstraordinær fridag og kan selvtræne i Hovedstaden.

- Jeg troede egentlig, jeg skulle stoppe karrieren i sommer, og mens jeg gik og overvejede fremtiden nåede jeg også at spille en enkelt Old Boys-kamp for KB/FCK. Men så ringede Vendsyssel igen, og nu har jeg kontrakt til nytår, og så må vi se. Jeg har det stadig fint, og da jeg kom i gang igen i efteråret, fandt jeg ud af, at lysten stadig er der stadig til både træning og kampe, siger Jesper.

Selv om han og holdkammeraterne jagter en playoff-plads om oprykning til Alka Superligaen, er alt fokus dog nu rettet mod torsdagens semifinale.

- Det bliver en rigtig sjov kamp at spille, og vi glæder os allesammen - og jeg glæder mig selv helt vildt! Vi ved selvfølgelig, at det bliver svært, og lige meget hvem FCK kommer med, så er de et niveau over os. Men vi håber, at vi kan ramme vores topniveau, og at FC ikke rammer deres, så vi kan byde lidt op til dans, lyder det fra målmanden, der på sin vej til semifinalen allerede har slået én tidligere klub ud.

- Ja, vi slog OB ud i efteråret, og vi har da vist, at vi godt kan være med mod Superliga-hold. Vi skal dog stadig ramme dagen for at kunne være med i morgen, men vi skal bare gå ud og nyde det. Det bliver en stor oplevelse, især for vores unge spillere, der ikke har prøvet at spille Superliga.

Jesper har endnu ikke nået at tjekke den video, FCK TV har lagt op i dag med et par af hans mange store redninger i FCK-tiden. Men det bliver der nok til tid inden kampen i morgen, for efter eftermiddagens træning bliver Jesper og overnatter i det nordjyske.

- FCK-truppen i dag er bredere end dengang jeg spillede, og hvor vi også havde nogle andre typer, som var lidt ældre og mere erfarne end FCK-holdet i dag. Men ellers synes jeg altid det er svært at sammenligne, for tiderne har ændret sig meget og forudsætningerne er forskellige, slutter Jesper Christiansen.

Der er kick-off på Bredbånd Nord Arena i Hjørring torsdag kl. 19, og hvis du ikke lige lægger vejen forbi stadion, kan du følge kampen på TV3+. Og selvfølgelig også på vores live-twitter @FCKobenhavnLive og på Snapchat.