Kvist: Masser af energi i benene

Jagten på endnu en pokaltitel

Hvis vi skal have chancen for at skrive ny pokalhistorie med fire pokaltriumfer i træk, er en sejr over Brøndby IF på søndag påkrævet. Vinderen møder SønderjyskE på udebane i kvartfinalen i starten af april.

Seneste pokalmøde
Vores seneste pokalkamp mod Brøndby IF var Kr. Himmelfartsdag i 2017. Efter de første 45 minutters fodbold var stillingen 0-0, men efter pausen sparkede Cornelius, Santander og Cornelius (igen) bolden ind bag Rønnow - og sørgede for en mindeværdig 3-1 sejr. En sejr der betød, at vi som den første klub nogensinde vandt DBU-pokalen tre år i træk.

Vi er ubesejrede i vores seneste 18 pokalkampe. Vi skal helt tilbage til den 15. maj 2014, for at finde vores seneste nederlag, da vi tabte finalen med 2-4 til AaB. Siden er det gået således:

FC Roskilde (3-2), Greve (3-0), Randers FC (5-4 e.s.), Esbjerg (1-1, 1-0), FC Vestsjælland (3-2 e.f.s., finalen 2015), FC Vestsjælland (2-0), FC Fredericia (2-1 e.f.s.), Randers FC (2-1 e.f.s.), Brøndby (1-1, 1-0) og AGF (2-1, finalen 2016), Jammerbugt FC (6-1), B93 (3-0), AGF (2-1), Vendsyssel FF (2-0), Brøndby IF (3-1, finalen 2017), Skive IK (3-0).

Kampen på søndag er vores pokalkamp nummer 104. De første er endt med 77 sejre, 18 uafgjorte og otte nederlag. 67 sejre, 18 uafgjorte og 18 nederlag (heraf tre nederlag efter forlænget spilletid og et efter straffesparkskonkurrence).

Sölvi har scoret til 3-0 i et pokalderby i 2011 - og tiljubles af Oviedo, TK, Ragnar, Santin og N'Doye

Pokal-facts

• På søndag spiller vi vores tidligste turneringskamp nogensinde. Den tidligste hidtil var den 9. februar 2006, også mod Brøndby. I Ståles FCK-trænerdebut slog vi dem 2-1 i Royal League.
  • Vores første pokalkamp nogensinde var mod Brøndby.  Den 7. oktober 1992 vandt vi 2-0 på mål af Michael Giolbas og Martin Johansen
  • Vi har vundet DBU Pokalen 8 gange. Kun AGF har med 9 sejre vundet flere.
  • De første 63 pokalturneringer er vundet af 22 forskellige klubber.
  • Hvis vi kommer i pokalfinalen, er det 13. gang - og i så fald rekord. AGF er også noteret for 12 pokalfinaler, men er ikke længere med i denne sæson, da de tabte 0-2 til Fredericia FC.
  • Vi er den eneste klub, der har vundet den danske pokalturnering tre år i træk (2015, 2016 og 2017)
  • Vi har mødt Brøndby IF 12 gange i DBU Pokalen: 4 vundne, 2 uafgjorte og 6 tabte (heraf 2 efter forlænget spilletid).

• Vi har vundet de seneste to indbyrdes pokalkampe, og alle målene blev scoret i 2. halvleg.