AaB venter i Aalborg

Ikke helt som sidste års dyst om guldet

NOK IKKE DEN SÆSON FC NORDSJÆLLAND HAVDE HÅBET PÅ
Sidste forår dystede F.C. København og FC Nordsjælland om guldet, ganske som de havde gjort året før, men da Andreas Cornelius i sæsonens sidste kamp mellem de to klubber scorede sejrsmålet til 3-2, så var det mesterskab mere eller mindre afgjort. Sæsonen endte da også med guld til F.C. København og sølv til FC Nordsjælland.

Der var som sagt et år siden, og de to klubber er i skrivende stund begge et stykke fra sidste sæsons placering. F.C. København ligger 3’er, ni point efter AaB på 2. pladsen (efter AaB’s 3-2 sejr over OB), og FC Nordsjælland ligger nummer syv og har hele 15 point op til den sølvmedalje som FC Midtjylland pt. sidder på.

Påsken var lidt hård ved FC Nordsjælland. 26. runde bød på en hjemmekamp mod Esbjerg fB, og i et tæt opgør sikrede Mushaga Bakenga Esbjerg fB en 1-0 sejr. FC Nordsjælland spillede en tilsvarende tæt kamp i 27. runde på udebane mod OB, denne gang var det bare nordsjællænderne der vandt 1-0. Joshua John scorede målet i en kamp, der også bød på et rødt kort til OB’s Anders Møller Christensen kort inde i 2. halvleg.

Påsken sluttede for FC Nordsjællands vedkommende med en udekamp mod SønderjyskE. Sønderjyderne ydede god modstand da F.C. København var dernede, og det gjorde de i høj grad også mod FC Nordsjælland – for Superligaens agterlanterne vandt kampen 3-1. Rubin Okotie scorede to gange, Bjørn Paulsen et enkelt – mens nordsjællændernes enlige mål blev sat ind af Jens Stryger Larsen.

Når dagens kamp mod F.C. København er færdigspillet, byder FC Nordsjællands resterende kampprogram på Randers FC (ude), AaB (hjemme), Viborg FF (ude) og Brøndby IF (hjemme).

FC NORDSJÆLLANDS TRUP
FC Nordsjællands trup til søndagens kamp: 28. David Jensen, 35. Martin Hansen, 5. Anders "AC" Christiansen, 6. Lasse Petry, 7. Nicolai Stokholm, 8. Patrick Mtiliga, 9. Kim Aabech, 10. Martin Vingaard, 11. Morten Nordstrand, 12. Joshua John, 15. Jens Stryger Larsen, 18. Uffe Bech, 21. Ivan Runje, 23 Mario Ticinovic, 27. Pascal Gregor, 29. Andreas Maxsø, 34. Emiliano Marcondes og 37. Oliver Thychosen

FACTS OM FC NORDSJÆLLANDS MÅLSCORING
FC Nordsjælland har scoret 29 Superligamål i denne sæson. De 29 mål er fordelt mellem følgende spillere: Joshua John (6 mål), Kim Aabech (5 mål), Nicolai Stokholm (4 mål), Morten Nordstrand (3 mål), Martin Vingaard (2 mål), Oliver Thychosen (1 mål), Kristian Lindberg (1 mål), Mario Ticinovic (1 mål), Ivan Runje (1 mål), Lasse Petry (1 mål), Anders ’AC’ Christiansen (1 mål), Jens Stryger (1 mål) og Patrick Mtiliga (1 mål). Derudover har Brøndby IF’s Thomas Kahlenberg scoret selvmål mod FC Nordsjælland.

FC Nordsjælland har scoret 15 mål i 1. halvleg og 14 mål i 2. halvleg. Der er scoret 37 mål mod FC Nordsjælland, 17 af dem er scoret før pausen, men de resterende 20 mål er scoret i kampens anden halvdel.