AaB venter i Aalborg

Hvidovre IF med få ord

Hvidovre IF rykkede før denne sæson op i 1. division, og selvom klubben tabte sæsonens første kamp mod divisionens aktuelle tophold, Hobro IK, så blev det til syv point i de efterfølgende tre runder. Først 1-1 mod FC Fredericia hvilket blev efterfulgt af 3-1 over Brønshøj BK og 4-0 over AB.

Men siden sejren over AB, så er der blot indsat et enkelt point på kontoen efter 1-1 på udebane mod Vendsyssel FF. De seneste tre kampe er alle tabt, og det med en samlet målscore på 1-8.

Ovenstående efterlader Hvidovere IF på en 11. plads i 1. division, og eftersom der kun er 12 hold i landets næstbedste række, så er 11. pladsen lig med en plads under nedrykningsstregen.

Hvidovre IF’s første to pokalkampe
Hvidovre IF startede deres pokaleventyr med en udekamp mod Rishøj midt i august. Her holdt Rishøj nullet næsten frem til pausen, men så gik det til gengæld også stærkt, for med scoringer i det 41., 43. og 47. minut lukkede Hvidovre IF effektivt opgøret. Rishøj fik pyntet på resultatet med en scoring i det 87. minut.

Efter sejren over Rishøj trak Hvidovre IF i næste runde Brøndby IF, og dermed var der lagt op til ”slaget om vestegnen”. Kampen bliv spillet sidst i august, og de 7.629 tilskuere på Kæmpernes Arena kunne se et tæt opgør, et opgør der ikke bød på scoringer før i det 80. minut. Her bragte Mikkel Knudstrup hjemmeholdet foran 1-0 til de mange tilskueres store tilfredshed – og blot to minutter senere slog Jonathan Nielsen til, og så var Hvidovre IF foran 2-0. Tre minutter før tid fik Simon Makienok reduceret, men på trods af et stort Brøndby-pres til allersidst, så kunne Hvidovre IF fortjent juble da dommeren fløjtede kampen af.

Hvidovre IF’s trup og topscorerliste
Bedømt ud fra de første ni runder i 1. division, så er nogle af de bærende spillere i Hvidovre IF’s trup målmanden Andreas Larsen samt forsvareren Stefan Hansen, idet begge har fået fuld spilletid i de ni kampe.

Udover de to så er forsvareren Dia Raofat en vigtig brik i Hvidovre IF’s bestræbelser på at forblive i 1. division, og det samme er de tre midtbanespillere Ole Dau, Jonas Hebo Rasmussen og Azad Corlu – mens det helt fremme er angriberen Jonathan Nielsen, der har træner Per Nielsens tillid.

De tre sidstnævnte er også de farligste spillere i Hvidovre-truppen, hvilket tydeligt kan aflæses på klubbens topscorerliste.

I de første ni kampe i 1. division har Hvidovre IF scoret 13 mål. De 13 mål er primært scoret af tre spillere, Jonathan Nielsen (5 mål), Ole Dau (3 mål) og Jonas Hebo Rasmussen (3 mål). De resterende to mål er scoret af Dia Raofat og Azad Corlu.

Onsdagens modstander med få ord
Hvidovre IF blev stiftet i 1925, og i perioden fra 60’erne og frem til starten af 80’erne var Hvidovre IF med helt fremme. Klubben har vundet tre danske mesterskaber (1966, 1973 og 1981) og har desuden vundet sølv (1971) og (1970).

Siden Hvidovre IF’s seneste mesterskab i 1981 har klubben en enkelt sæson været at finde i Superligaen. Det var i sæsonen 1996/97, men da de 33 runder var færdigspillede, der havde Hvidovre IF blot hentet 26 point, hvilket betød farvel til Superligaen (sammen med Viborg FF).

Træner for Hvidovre IF er en gammel kending af F.C. København, nemlig den tidligere Brøndby-spiller Per Nielsen. Per Nielsen er for øvrigt den spiller i Superligaen der – med 36 kampe – har spillet flest Superligakampe mod F.C. København.