AaB venter i Aalborg

Hvem skal have 12. pladsen?

Det har i de sidste sæsoner ikke være normalt, at se FC Nordsjælland placeret i bunden af Superligaen. Ikke desto mindre er det hvor FC Nordsjælland er placeret, for med blot et point indtager de 11. pladsen. En overraskende placering – og det eneste der er mere overraskende er nok, at de på 11. pladsen stadig er placeret over F.C. København, der som bekendt stadig er uden point.

Det betyder at de to klubber på søndag ”dyster” om 12. pladsen, for en eventuel taber af opgøret vil ligge nummer 12 efter fire spillerunder. FC København skal ydermere vinde kampen, hvis de skal væk fra Superligaens sidsteplads.

Et point efter tre runder
FC Nordsjælland startede sæsonen med en udekamp mod pokalvinderne fra Esbjerg fB. Esbjergenserne sluttede sidste sæson stærkt af, og det gode spil fortsatte i 1. spillerunde, for med en 4-0 sejr over FC Nordsjælland fik Esbjerg fB en fremragende start på den nye sæson.

Ugen efter tog FC Nordsjælland mod oprykkerne fra Viborg FF. Nicolai Stokholm gav FC Nordsjælland en drømmestart med en scoring allerede i det 2. minut, men det var den sidste scoring af nordsjællænderne. Syv minutter inde i 2. halvleg bankede den blot 18-årige Lucas Jensen bolden i mål til 1-1, en scoring der betød, at Viborg FF fik det ene point med hjem til Jylland.

I den forgangne weekend mødte FC Nordsjælland på udebane AGF. Ved pausen stod den 0-0, men to scoringer i det 73. og 83. minut af henholdsvis Osama Akharraz og Casper Sloth sendte AGF på sejrskurs. I kampens overtid reducerede Nicolai Stokholm til kampens slutresultat 2-1 på straffespark.

Ingen Champions League i Farum
Som sølvvindere havde FC Nordsjælland muligheden for at kvalificere sig til gruppespillet i UEFA Champions League. Nordsjællænderne indtrådte i 3. kvalifikationsrunde, hvor de havde trukket det russiske storhold FC Zenit St Petersburg – noget af en opgave for FC Nordsjælland.

Den første kamp blev tabt med 0-1 på hjemmebane. Det betød at FC Nordsjælland skulle vinde returkampen i Rusland med minimum 2-1, og det kom de aldrig nogensinde i nærheden af, da der i onsdags blev spillet returkamp.

FC Zenit St Petersburg scorede et enkelt mål i 1. halvleg, og midtvejs i anden halvleg var 1-0 blevet til 4-0 efter scoringer af Hulk, Anyukov og Danny. FC Nordsjællands anfører Nicolai Stokholm fik med knapt 20 minutter tilbage af opgøret muligheden for at pynte på resultatet. FC Nordsjælland fik nemlig straffespark – plus at Zenit fik en spiller udvist – men Stokholms forsøg fra 11-meters pletten tog indersiden af stolpen og sprang så i spil igen.

I kampens overtid gjorde Shirokov det til 5-0, og dermed er FC Nordsjælland efter et samlet 0-6 nederlag færdige i Champions League. De har stadig muligheden for at komme videre i Europa League, men hvis FC Nordsjælland skal i gruppespillet i Europa League, så skal svenske IF Elfsborg besejres. De to kampe mod IF Elfsborg spilles den 22. og 29. august.

Truppen i FC Nordsjælland
Der har været gang i goddag- og farvel-håndtrykkene i FC Nordsjælland hen over sommeren. Af de mange navne der har forladt FC Nordsjælland, er det største navn naturligvis den unge centerforsvarer Jores Okore, der har udskiftet Superligaen med Premier League og Aston Villa.

Af nye spillere skal naturligvis nævnes de to tidligere FCK’ere Martin Vingaard og Michael Jakobsen, men derudover har de også fået tilgang af rutinerede kræfter i form af Jens Stryger Larsen (Brøndby IF) og Kim Aabech (Lyngby) samt af de to talenter Oliver Thychosen (Vejle Boldklub) og Bassel Jradi (AB). Der er også kommet ny målmand til FC Nordsjælland i form af Martin Hansen fra Viborg FF. Sidstnævnte har umiddelbart overtaget posten som 1. målmand, det var i hvert fald Martin Hansen, der vogtede buret i de to kampe mod FC Zenit St Petersburg.