Højdramatisk afslutning, der endte med sølvmedaljer

En broget sæson med op- og nedture sluttede højdramatisk med den største optur, man næsten kan få, når man nu ikke vinder guld… For samtidig med at løverne sled sig til en 3-2-sejr over OB, så snublede Midtjylland i Haderslev og tabte 1-3, og dermed blev det til københavnsk sølv og deltagelse i Champions League-kvalifikationen!

Begge mandskaber måtte se bort fra en del spillere på grund af skader og karantæner, og bl.a. havde tre fjerdedele af OB’s normale bagkæde hentet for mange strafpoint. Derfor havde de også en midtbanespiller i det centrale forsvar (Vadocz), ligesom Delaney også spillede pladsen igen, da Margreitter både var skadet og havde karantæne…

Inden Michael Tykgaard satte kampen i gang skulle der også tages afsked med 4 FCK-spillere, der ikke er at finde i klubben efter sommerferien – Georg Margreitter, Daniel Braaten, Christian Bolaños og Lars Jacobsen. Desuden kårede fanklubben Pierre Bengtsson til Årets Spiller, og alle fik behørigt bifald fra de mange fans, der havde trodset den silende søndagsregn over Hovedstaden.

Så der var ikke brugt ressourcer på at vande banen i dag… den var så sjaskvåd, at det ikke kunne undgå at sætte sit præg på spillet, indtil aktørerne lige havde luret, hvordan bolden teede sig på den glatte overflade. Og i den periode havde gæsterne bolden mest og producerede også kampens første store gode chance, da Abdellaoue blev spillet fri i feltet af Schoop, men Delaney brugte det våde underlag fornuftigt og gled ned i en tackling.

Men bedst som badedyrene begyndte at vise sig på tribunerne, smed OB hjørnesparket tæt ind under mål, hvor Wiland hårdt presset af Abdellaoue var uheldig at slå den i eget net. En kold dukkert i det våde vejr, men løverne reagerede godt og fik straks lagt pres på fynboerne, og TK fik en stor hovedstødschance, da Mads Toppel gik galt af en Bengtsson-dødbold, men headede lige over. Nogle minutter efter diskede Bolaños op med en lækker detalje, da han forsøgte et saksespark i feltet, der susede lige over mål.

Efter 22 minutter var marginalerne igen med gæsterne, da Delaney afsluttede midt i feltet, men ramte Gíslason lige foran målet – men minuttet efter var der gevinst. Efter fremragende forarbejde af Lars Jacobsen i højre side sendte anføreren et fint indlæg ind i feltet, som Vetokele kontrollerede og sparkede fladt ind under keeperen.

Der var masser af muligheder til flere mål inden pausen… størst efter 34 minutter da Cornelius fra kanten af feltet hamrede bolden på overliggeren, hvorfra den sprang i spil igen. Og lige inden pausen sendte TK en fornem bold i dybden til Vetokele, som tog den ned med brystet, men den smuttede en anelse for langt fra ham, så Toppel kunne samle den op.

Efter pausen kom fynboerne bedre ind i kampen, og efter små 10 minutter var Spelmann nærgående med et langskud, som Wiland fistede lige over. Yderligere fem minutter senere kom O’Brien alt for let ind i FCK-feltet og havde nærmest frit skud, men sparkede lige forbi. På det tidspunkt førte FCM i Haderslev, og der var nok ikke mange, der tænkte på sølvmedaljer i PARKEN. Men så brød jublen løs på lægterne, da SønderjyskE udlignede, og det virkede næsten som om det gav løverne nye kræfter. I hvert fald gik der ikke mange minutter, før Cornelius dukkede op og headede et TK-indlæg i nettet til 2-1.

Fire minutter efter var det tæt på 3-1, da Corner headede en bold ned til Vetokele, men hans afslutning ramte uheldigt Skoubo på foden. Trods et solidt overtag til løverne i denne periode, var OB stadig med i kampen og virkede meget opsatte på at få point med hjem til Odense. Og 12 minutter før tid slukkede de midlertidigt håbet i Hovedstaden, da Spelmann hamrede en returbold ind til 2-2.

Så hjalp det ikke meget, at SønderjyskE gjorde hvad de skulle og bragte sig foran, men efter en nervøs og højspændende afslutning på kampen, faldt det alligevel ud til københavnsk fordel, da TK forsøgte sig fra distancen og via Vadocz’ ryg endte bolden i netmaskerne til 3-2.

Resten af kampen var en ren gyser, inden Michael Tykgaard omsider fløjtede af samtidig med at resultatet fra Haderslev tikkede ind i form af en sønderjysk 3-1-sejr. Sølvmedaljer, Champions League-kvalifikation og et effektfuldt punktum på en broget sæson!

Holdet: 21 Johan Wiland – 2 Lars Jacobsen (anf.), 4 Kris Stadsgaard (63.: 25 Christoffer Remmer), 8 Thomas Delaney, 3 Pierre Bengtsson – 19 Rúrik Gíslason (79.: 22 Daniel Braaten), 16 Thomas Kristensen, 6 Claudemir, 30 Christian Bolaños – 11 Andreas Cornelius, 9 Igor Vetokele (69.: 32 Danny Amankwaa)

Ikke benyttet: 1 Kim Christensen, 33 Yones Felfel, 34 Mads Aaquist, 35 Mikkel Wohlgemuth