Høj moral gav 3 vigtige point

Frisk start af begge hold
Libor Sionko og Marcus Allbäck havde byttet plads med Hjalte Nørregaard og Jesper Grønkjær i løvernes startformation, mens de øvrige pladser var besat med de samme, som mandag aften tabte 2-3 i Horsens. Begge hold gik frisk til sagen allerede fra kampens indledning, og allerede inden for de første fem minutter havde der været flere gode aktioner i begge straffesparksfelter.

Begge hold pressede ivrigt spillet fremad banen, men det gik til gengæld lidt ud over præcisionen i pasningsspillet. Efter et kvarters spil var det kun sort uheld og de berømte marginaler, der forhindrede Allbäck i at åbne scoringen med en veritabel drømmetræffer. Atiba Hutchinson og Oscar Wendt kombinerede godt i venstre side og sidstnævnte slog et perfekt indlæg, som den svenske målræv tordnede på overliggeren med en helflugter fra 7-8 meters afstand.

Kort efter måtte nordsjællænderne rokere om i de bageste rækker, da Simon Richter måtte trække sig ud med en skade. Daniel Jensen kom ind i midterforsvaret, mens Allan Olesen gik ud på Richters venstre back-plads. Om det var derfor keeper Jesper Hansen og Christian Nielsen kort efter gik galt af hinanden i udkanten af feltet skal være usagt, men desværre nåede Nordstrand ikke at få fat i bolden, før forsvaret var på plads igen.

Jesper Christiansen reddede et par giftige FCN-tilbud
Trods stigende københavnske spilovertag var hjemmeholdet dog på ingen måde ude af kampen, hvilket man understregede i de følgende minutter ved at skabe et par kæmpechancer... først var Bajram Fetai tæt på at nå frem til et indlæg ved fjerneste stolpe, men Oscar nåede lige akkurat at få en fod på bolden. Og på det følgende angreb må Gravgaard bære skylden for, at Martin Bernburg slap helt alene med Jesper Christiansen, som dog gik fremragende ud og parerede den flade afslutning fra eks-FCK’eren, der nu er topscorer i Farum.

Godt båret frem af en massiv og fornem vokal støtte fra de fremmødte FCK-fans fastholdt gæsterne dog boldovertaget, dog uden at komme frem til det helt store. Når FCN kom frem i feltet var der til gengæld fare på færde, og efter 34 minutter slap Bernburg igen helt fri, da en Richter-fremlægning passerede alt for let gennem forsvaret. Men igen var Jesper Christiansen på tæerne og sørgede med en ny fremragende redning for at det stadig stod 0-0.

Hutch headede mestrene i front
Det blev det dog ikke ved med ret længe! Libor Sionko var blevet i venstre side efter at have slået et hjørne, og da han fik bolden igen, slog han et perfekt indlæg ind i feltet, som Hutch elegant steg til vejrs og headede ind ved den ene stolpe.

Det gav mestrene yderligere selvtillid og man havde ganske godt fat i begivenhederne resten af halvlegen, hvor det mest ophidsende var at Michael Svendsen afblæste en FCK-kontra for at uddele et gult kort til Christian Nielsen, der mageligt kunne have ventet til angrebet var fuldført.

Alle gode gange tre for Bernburg
Et par minutter efter pausen var det imidlertid alle gode gange tre for Martin Bernburg, da han i et kontraløb igen slap for let fri af Gravgaard og resolut satte kurs direkte mod mål og udplacerede Jesper Christiansen, da han for tredje gang i kampen stod ansigt til ansigt med ham.

Man sad med en følelse af have set det før, men de hvidblusede gæster lod sig dog ikke slå ud af stilen, men fightede ufortrødent videre, om end spillet i periode var for omstændeligt og ikke direkte og målsøgende nok til at true FCN-defensiven. Til gengæld blev der længere og længere mellem gæsternes kontraer. En snes minutter efter pausen var Daniel Jensen tæt på at overliste sin egen målmand, da han satte foden på et indlæg fra højre, men Jesper Hansen nåede lige akkurat ned og slå bolden til hjørne.

Snydt for straffe og rødt kort
Det blev optakten til dagens mest dramatiske episode, da Hutch indledte et stærkt ryk på tværs i feltet, som først blev bremset da Christian Nielsen kom glidende og pløjede canadieren ned. Svendsens fløjte lod omgående, men ikke for det straffespark, som alle sad og ventede på – men nej, i stedet for det soleklare straffe og gult kort nummer to til Christian Nielsen, så fik Hutch advarsel for film!

Efter gentagne slow motion-nærbilleder på storskærmen var der næppe mange af de 5.579 fremmødte, der var i tvivl om, at de havde overværet en af sæsonens største fejlkendelser!

Oscar og Mackan sørgede for de 3 point
Men der var ikke andet for end at kæmpe videre, og det gjorde mestrene også, men man skulle helt hen til 10 minutter før tid, før anstrengelserne blev belønnet. Oscar Wendt tog et energisk rush til baglinien og lagde bolden perfekt tilbage til Allbäck, der blot skulle sætte indersiden på for at styre bolden i netmaskerne til en forløsende føringstræffer.

Først i de allersidste minutter fik hjemmeholdet mobiliseret et solidt pres, som langt ind i overtiden gav de heroisk kæmpende københavnere sved på panden, mens 10 rødblusede og 10 hvidblusede skabte trængsel i Jesper Christiansens straffesparksfelt. Stephan Petersen var tæt på at overliste keeperen med et hovedstød, men han fik slået bolden væk, og også et lumsk frispark langt udefra tog han sig af, inden det dykkede ned under overliggeren. Således red FCK’erne tappert stormen af og kunne for en gangs skyld ånde lettet op og lade sejrsråbet gjalde i omklædningsrummet.