Goldbæk: - Chelsea blandt de ypperste

Goldbæk: - Chelsea blandt de ypperste

Onsdag aften skal F.C. København forsøge at forcere en af de lidt større forhindringer i klubbens historie. Efter 0-2 hjemme mod Chelsea FC i den første 1/8-finale i UEFA Champions League, så skal Løverne besejre Chelsea med minimum to mål på Stamford Bridge for at gå videre til kvartfinalerne. 

Af Jan Eliassen

Siden Chelsea FC vandt med 2-0 i PARKEN har englænderne spillet to kampe i Premier League, og begge kampe er vundet. Den 1. marts kom Chelsea FC bagud 0-1 mod Manchester United, men alligevel snuppede Chelsea alle tre point. Først udlignede brasilianske David Luiz til 1-1, og lidt over ti minutter før tid sikrede rutinerede Frank Lampard Chelsea sejren, da han scorede til 2-1 på straffespark.

Ugen efter mødte Chelsea på udebane Blackpool, og her viste Chelsea FC at de er ved at være oppe i gear igen. John Terry og to gange Frank Lampard bragte Chelsea foran 3-0, og først fire minutter før tid fik Blackpool reduceret til 3-1, kampens slutresultat. 

De to sejre betyder, at Chelsea atter er at finde i Top-4, og eftersom at de kun er to point efter Manchester City – og har en kamp i hånden – så kan de komme helt på 3. pladsen, hvor de dog stadig vil være et stykke efter de to førerhold, Manchester United og Arsenal. 

BJARNE GOLDBÆK OM CHELSEA FC

I efteråret 1998 tørnede F.C. København og Chelsea FC sammen i Europa Cup’en for pokalvindere. Det første opgør blev spillet på Stamford Bridge, og her bragte Bjarne Goldbæk Løverne foran 1-0 blot ni minutter før tid. Det lykkedes dog for Marcel Desailly at udligne til 1-1 i 90. minut, og da Chelsea vandt returkampen med 1-0 i PARKEN, så var det englænderne der gik videre i turneringen. Fire dage efter returkampen skiftede Bjarne Goldbæk København ud med London, og kunne herefter kalde sig Chelsea-spiller. 

Bjarne Goldbæk er stadig den eneste F.C. København-spiller der har scoret mod Chelsea FC, og FCK.DK fik et par hurtige kommentarer fra Goldbæk om klubben Chelsea FC: 

- Chelsea er en klub der har forandret sig rigtig meget siden dengang jeg spillede der. Klubben er simpelthen større på alle områder. Den har vel nærmest transformeret sig fra en 80’er klub med problem fans, og til at være en top-tunet klub – blandt andet takket være pengene fra Roman Abramovich. De har fx et af de største træningsanlæg, og de har været en af de førende klubber i både England og Europa i de sidste mange år, og klubben er simpelthen ”Top-of-the-range”… 

- Da jeg spillede der var man netop begyndt at etablere sig. Klubben havde lige vundet den europæiske ”Cup Winners Cup” (1-0 over Stuttgart, red), og man var dermed begyndt at vise tænder ude i Europa. Jeg var glad for min tid der, der var en god stemning i klubben. Jeg kom over til en klub med 20 internationale stjerner, men det betød også, at der ikke var nogen der skulle bevise noget – alle havde stor gensidig respekt for hinanden, og der var en afslappet stemning i truppen. 

F.C. København var tæt på i 1998. Er afstanden mellem F.C. København og Chelsea større i dag end den var dengang? 

- Ser man på omsætning, så er forskellen nok blevet endnu større. Man må nok erkende at hvor F.C. København er det ypperste i Skandinavien, så er Chelsea blandt de ypperste hold i Europa. Jeg ved ikke om hullet mellem FCK og Chelsea decideret er blevet større, men der er et kæmpe hul på alle områder. 

Tror du at Chelsea kommer til at undervurdere F.C. København? 

- Det vil de helt sikkert. De vandt jo forholdsvis sikkert med 2-0 i PARKEN, og de kunne godt tro det blev en walk-over på onsdag. Jeg tror i hvert fald ikke, at Chelsea kommer til at sidde og ryste i bukserne på hotellet dagen før kampen. De regner med, at de mere eller mindre er i kvartfinalen, og det kunne være FCK’s chance - hvis de altså kan komme foran 1-0. Sker det, så kan der sprede sig en tanke i baghovedet på Chelsea-spillerne om, at alt kan ske i fodbold. Men det hele kræver også, at FCK rammer dagen og som sagt scorer kampens første mål – og her er det så ligegyldig om målet er godt, heldigt eller et selvmål. Samtidig er det også helt sikkert, at hvis Chelsea kommer foran 1-0, så er det opgør lukket. 

- Men jeg håber at FCK’erne vil give kampen en chance, og frem for alt, at de ovenpå de mange flotte europæiske kampe vil slutte med mener og efterlade et godt sidstehånds indtryk. 

Bjarne Goldbæk vil for øvrigt være til stede på Stamford Bridge på onsdag, og han håber naturligvis på det københavnske mirakel…