Godt gang i målscoringen

Den defensive organisation har fungeret fint her i foråret, og i dag skulle der lægges på i offensiven. Og det blev der! 5-0-sejren over AC Horsens var ikke et mål for lille.

Ståle og trænerteamet havde valgt at stille det, de fleste anser for idealopstillingen i øjeblikket, og som da også var identisk med den, der spillede nede i Sofia mod Ludogorets, hvor truppen var karantænefri.

Bo Henriksen havde organiseret sine tropper i en lidt uvant 4-1-4-1-formation med kun Kjartan Finnbogason helt fremme, og det lykkedes dem at komme hæderligt fra start - selv om Santander var tæt på en friløber i kampens første minut. Corner snittede et Robin-udspark videre, Santander løftede den over sin modstander, men valgte så at afslutte uden for feltet i stedet for at komme tættere på AC Horsens' nye amerikanske keeper Steve Clark.

Ellers gik det måske lidt trægt i starten, men vi tillod ikke gæsterne noget offensivt og skulle kun hen til det 14. minut, før vi selv begyndte at vise tænder. AC Horsens clearede et hjørne og et indlæg, men vi fastholdt godt, og Ludwig slog et smukt indlæg, som Santander headede i netmaskerne fra kanten af det lille felt.

Ludwig er den FCK-spiller med flest afleveringer i Superliga-sæsonen

Så var angrebsmaskinen langsomt, men sikkert i gang, og otte minutter senere måtte Clark igen gå den tunge gang. Erik clearede et AC Horsens-indlæg i vores felt, og Corner opfangede bolden midt på egen banehalvdel og satte straks kursen op mod den anden ende. Han trak mod højre, Falk ville have bolden i midten, men Corner ville selv og trak ind i banen - men så at Ankersen overlappede i højre side og lagde en perfekt bold hen til ham, som han køligt sparkede ind med en flad venstre-inderside. Smukt omstillingsspil!

Ankersen fejrer sæsonens anden scoring.

Så vidste man jo næsten, at den var hjemme, for vi har ikke smidt en to-måls-føring siden ovre i Viborg i august 2004… men OK, én gang skal jo være den første. Eller rettere den næste.

Men ikke i dag… dertil var vi simpelthen for stærke, og gæsterne havde for lidt at skyde med i offensiven. Faktisk så lidt, at de kampen igennem ikke havde én eneste afslutning inden for målrammen.

Vi havde til gengæld mere i godteposen. Santander snittede endnu et Ludwig-indlæg tæt forbi mål, og efter 38 minutter blafrede netmaskerne igen. Toutouh sendte smart Ludwig fri i venstre side, og inde midt i feltet brysttæmmede Corner indlægget og hamrede bolden ind uden chance for Clark, der kun lige nåede at få fingerspidserne på.

Corner jubler - først en assist, og så et kanonmål

Tre skud inden for rammen, tre mål… det kan man kalde effektivitet!

Efter pausen brugte vi også lige 5-10 minutter på at komme helt i gear, men stadig med fuldstændig kontrol over begivenhederne. Erik Johansson måtte en tur i græsset, da Finnbogason bodycheckede ham (efter han havde spillet bolden), og det kostede et par ømme ribben - og en advarsel for at brokke sig over at synderen slap ustraffet. Heldigvis kunne Erik spille videre, og kortet udløser ikke karantæne.

Erik Johansson i en duel - det var dog ikke her, han fik et skrub

Herefter begyndte vi igen at skabe chancer. Falk havde et par afslutninger, Matic sendte et skud lige i favnen på Clark, og Pavlovic - der afløste Corner efter en times tid - havde også et nærgående forsøg.

Godt tyve minutter før tid blev Pavlovic væltet bagfra af Horsens-debutanten Helgason lige uden for feltet, og flere FCK’ere stod i kø for at udnytte den store mulighed.. Det blev Santander, der fik lov, og han takkede for tilliden og hamrede bolden fladt forbi det noget løse murværk, mens Clark endda tog et skridt til den forkerte side.

El señor del gol - dobbelt målscorer i dag

Ti minutter før tid faldt den femte og sidste scoring, og den vakte særlig stor glæde, for den blev sat ind af Pavlovic, som dermed kom på tavlen for første gang siden Derbyet i Brøndby i august. Efter en dødbold vendte han rundt i feltet og sparkede bolden fladt ind mellem venner og fjender - og såmænd også mellem Clarks ben.

En glad og lettet Pavlovic!

Kusk var tæt på at gøre det til tenniscifre i slutminutterne, men denne gang nåede Clark ned til bolden. 5-0 er der bestemt heller ingen, der klager over -  og mål af alle angriberne, en god chanceudnyttelse, ingen skader og alt i alt en fin kamp inden Ajax-braget på torsdag.  Og så tabte Brøndby tilmed på hjemmebane senere på aftenen, så vi nu har 12 points forspring i tabellen!