God 2. halvleg vendte 0-1 til 2-1

To hold, der kender hinanden godt...
Det var fjerde gang på halvanden måne de to hold stod over for hinanden, og ikke nok med at vestjyderne havde revanche til gode for torsdagens pokalexit – den anden pokalfinalist var pludselig kommet ubehageligt tæt på i tabellen, for Vestsjællands sene sejr over Nordsjælland betød, at de kun var 3 point efter Esbjerg inden dagens opgør.

Niels Frederiksen indledte med samme elleve som i torsdags, men måtte undvære HH Andreasen og Mick van Buren, der begge afsonede karantæne. Det samme gjorde Brandur Olsen, men i det mindste blev løvernes skadeliste reduceret fra syv til seks på kampdagen, hvor Mikael Antonsson fik godkendt en specialfremstillet skinne til sin brækkede hånd. Han indledte dog på bænken og blev afløst af Pelle Nilsson, og desuden startede De Ridder, mens Remmer tog plads på bænken.

Esbjerg satte sig tidligt på kampen
Det var tydeligt fra start, at Esbjerg var klar over situationens alvor i bunden, for de kom godt og aggressivt ud og dominerede kampens indledning. De første muligheder tilfaldt dog hjemmeholdet – første gang i det sjette minut, hvor De Ridder lidt tilfældigt fik bolden på midten og satte kurs ned mod feltet, hvor han fikst afdriblede Stenderup, inden Michael Jakobsen tacklede den fra ham.

Efter et lille kvarter nåede belgieren desværre ikke frem til Nicolais fine stikning i feltet, efter Delaney havde erobret bolden lige uden for deres felt, og en forsvarer kunne prikke bolden til hjørne. Midt i halvlegen havde Høgli en flot firsttimer fra udkanten af feltet, som dog gik et par meter forbi det fjerneste målhjørne, men målene udeblev.

Chancefordelingen kunne indikere, at vi dominerede spillet, men ret beset var det en lige og ikke specielt velspillet affære, men først i det 26. minut brændte for alvor på nede foran FCK-målet, da Daniel Larsson udnyttede en blottelse i bagkæden, men han kom ud i en meget spids vinkel, og Stephan fik afværget til hjørne med en fodparade.

Selvmål sendte vestjyderne i front
Det var deres første i kampen, men det gav bonus, da Casper Nielsen slog bolden tæt ind mod mål – Rúrik fik kun snittet den videre, og inde foran forsøgte Høgli desperat at heade væk, men fik kun forlænget bolden ind i det fjerneste målhjørne.
Meget mere skete der ikke inden pausen – Esbjerg holdt spillet godt fremme på vores halvdel, og der var for mange fejl og for lidt fantasi i vores offensiv, der aldrig rigtig blev farlig, inden Anders Poulsen sendte spillerne i omklædningsrummet.

Taktisk ændring i pausen gav pote
Remmer afløste Høgli i pausen, og samtidig gik Rurik over på højrekanten og Sigurdarson blev skubbet frem i rummet mellem midtbane og angreb. Det bidrog til, at vi kom stærkt tilbage i kampen og satte os på spillet, hvor gæsterne ellers havde haft 54-46 i possession før pausen.

Og overtaget udmøntede sig også i et par udmærkede chancer inden for de første 10 minutter. Et Ludwig-hjørne endte hos Nicolai midt i feltet, men desværre ramte han den en anelse skævt med venstrepoten, så afslutningen gik over mål. Fem minutter senere fik De Ridder også en god mulighed, da Stenderup ikke fik headet et indlæg langt nok væk, men forsvareren nåede desværre ned og blokere afslutningen.

Jo, der var helt anderledes tryk på i jagten på udligning, men det gav også blottelser bagude, og de kontramuligheder var vestjyderne ikke sene til at jagte. Størst blev chancen midt i halvlegen, da Daniel Larsson slap helt fri med Delaney halsende efter sig, men kaptajnen fik fremragende kastet sig ned og prikket bolden fra ham i feltet, inden han afsluttede.

Amartey udlignede fortjent
Løverne pressede ufortrødent på, og knap 20 minutter måtte der en fantomredning af Dubravka til for at forhindre Zanka i at heade udligningen ind fra 2-3 meters afstand. Men to minutter senere måtte keeperen se sig passeret…  Nicolai satte hovedet på et af mange Ludwig-hjørner, og i første omgang parerede Dubravka, men Amartey var først på bolden og hamrede den ind fra nært hold.

Ni minutter før tid var marginalerne til gengæld med løverne, da indskiftede Mikkel Vestergaard lige akkurat kom for sent til et Daniel Larsson-indlæg, som i stedet ramte den ene opstander og gik i spil igen!

Nicolai matchvinder - efter Esbjerg havde været tæt på
Nej, det lignede en pointdeling, som alt andet lige også var til at leve med, når man så på kampen som helhed - men Nicolai ville det anderledes! Kort før tid spillede han bolden godt ud i højre siden til den fremstormende Remmer, der gik til baglinien og lagde bolden fladt tilbage til Nico, der hamrede den utageligt ind bag Dubravka.

Et flot comeback efter en sløj 1. halvleg, men en hård skæbne for esbjergenserne, der nu for alvor er inde i nedrykningsstriden med Vestsjælland.

Holdet: 1 Stephan Andersen – 2 Tom Høgli (46.: 20 Christoffer Remmer), 4 Pelle Nilsson, 25 Mathias Zanka Jørgensen, 3 Ludwig Augustinsson – 14 Björn Sigurdarson (87.: 33 Yones Felfel), 18 Daniel Amartey, 8 Thomas Delaney (anf.), 19 Rúrik Gíslason (74.: 16 Kevin Foley)  - 22 Steve de Ridder, 10 Nicolai Jørgensen

Ikke benyttet: 41 Kim Christensen, 15 Mikael Antonsson og 35 Mikkel Wohlgemuth