Marcus Allbäck har scoret kampens enlige mål

Gense FCK-Man. United tirsdag kl. 14

Denne uge viser TV3 SPORT og Viaplay en række gamle Champions League-kampe med danske klubber, og bl.a. kan du se tre af vores allerstørste kampe:

Tirsdag kl. 14: FCK-Manchester United
Torsdag kl. 14: FCK-Barcelona
Fredag kl. 14: FCK-Juventus

Hvis du ikke har mulighed for at se kampene - eller vil følge med på second screen - så livetweeter vi alle tre kampe på vores twitterkonto, @FCKobenhavn.

Enorm interesse
United-kampen blev spillet onsdag den 1. november 2006, og det var uden sidestykke den kamp i klubbens historie, hvor der var størst interesse for billetter.

Salget blev åbnet to måneder før, fredag den 1. september kl. 10, dels via billetlugen.dk og dels fra Parkens biletskure. Der var en begrænsning på max. 4 billetter pr. person, og som man kan se på vores fotograf Carl Redheads billeder fra fredag formiddag, så var der stort run på billetskurene, og billetterne var revet væk i løbet af ganske kort tid. Ikke kun til United-kampen, men også til vores to øvrige hjemmekampe i gruppespillet mod Benfica og Celtic.

Billetsalg ved Parken

 

Billetsalg ved Parken

 

Billetsalg ved Parken

 

Billetsalg ved Parken


Jagten på den første sejr
Da vi nærmede os kampdagen, havde vi et enkelt point for de første tre kampe. Efter 0-0 hjemme mod Benfica, tabte vi 0-1 i Glasgow og 0-3 på Old Trafford, men kampene gav nyttig erfaring med, hvordan man skal gennemføre europæiske kampe på dette niveau.

"United er stærkere siden sidst, men vi er også i god form, og selvom de er favoritter, så går vi efter alle 3 point," sagde Ståle dagen inden kampen til det massive opbud af pressefolk fra især Danmark, England, Sverige og Norge.

Pressemøde

"Jeg forventer en mere lige kamp end på Old Trafford, om end vi egentlig spillede meget godt mod et af Europas bedste offensive hold. Når de sætter fuldt tempo, har alle hold svært med at følge med, men i morgen vil banen være lidt langsommere end derovre."

"Vi vil ikke tage særligt hensyn til Wayne Rooney i form af mandsopdækning el.lign. Men hans formkurve har været stigende, og hvis Giggs og Saha er ude, får han endnu større betydning for holdet. Så vi vil holde øje med ham i alle 93 minutter og sørge for at stå godt i de områder af banen, hvor han opererer – dvs mellem vores forsvar og midtbane. Men ikke mandsopdækning," lød det fra Ståle.

Ståle på pressemødet

 

Truppen
Det var første gruppespil nogensinde, og havde nogen dengang forudsagt, at det blot var det første af 13 gruppespil på 14 sæsoner, så ville nok selv den største FCK-optimist trække lidt på smilebåndet - og spørge, hvorfor vi dog skulle misse ét...

Ståle og trænerteamet udtog disse 16 spillere til kampen: 1 Jesper Christiansen, 2 Lars Jacobsen, 4 Hjalte Nørregaard, 5 Brede Hangeland, 6 Tobias Linderoth, 8 Michael Silberbauer, 9 Fredrik Berglund, 11 Marcus Allbäck, 13 Atiba Hutchinson, 14 Michael Gravgaard, 16 Dan Thomassen 17 Oscar Wendt, 20 Razak Pimpong, 23 William Kvist, 28 Martin Bergvold og 31 Benny Gall.

Desværre manglede vi erfarne kræfter som André Bergdølmo og Jesper Grønkjær, som begge var blevet skadet i tidligere gruppekampe. Grønkjær udgik kort før pausen i den første hjemmekamp mod Benfica, men nærmede sig efterhånden et comeback, mens Bergdølmo udgik et kvarter før tid i Glasgow og var ude resten af efteråret.

I stedet greb unge Oscar Wendt chancen på venstre back, mens Allbäck og Berglund udgjorde frontduoen. Allbäck missede ganske vist Benfica-kampen med karantæne, men de startede begge i udekampene i Glasgow og Manchester.

Fire dage inden United-kampen slog vi Vejle 3-0 i Superligaen - kampen med den lyserøde støt-brysterne hjemmebanetrøje - og sparede en del profiler. Hverken Hangeland og Allbäck spillede, Silberbauer havde karantæne, og Lars Jacobsen og Michael Gravgaard blev højst usædvanligt udskiftet efter omkring en times spil, hvilket bl.a. betød, at William Kvist fik sin anden hele Superligakamp.

Se med i morgen på TV3 Sport eller Viaplay - det bliver et dejligt gensyn!