Fynsk modstand på søndag

Foråret 2013 blev skudt i gang med et brag af en fodboldkamp, da F.C. København på udebane slog OB med 3-2. Søndag aften er det så fynboerne, der kommer til København, og det må gerne blive et brag af en kamp igen – bare det ender med endnu en sejr til Byens Hold.

De første to møder i denne sæson
F.C. København har hentet fire point i de første to opgør mod OB i denne sæson. I starten af september fik F.C. København en rigtig god start, da Cornelius efter blot seks minutter sendte Løverne i front. I starten af 2. halvleg fik Andreas Johansson udlignet, men et drømmemål af Nicolai Jørgensen genetablerede den københavnske føring. Et par minutter efter Nicolais mål scorede Rurik Gislason, men da han først skiftede til F.C. København dagen efter, så sikrede han desværre OB uafgjort 2-2.

Næste kamp mod OB var, som nævnt i indledningen, forårets første Superligakamp. Igen kom F.C. København tidligt foran, denne gang på et selvmål af Daniel Høegh. Omkring den halve time var Johan Wiland negativt involveret i to situationer, og begge gange endte det med en fynsk scoring, først ved Emil Larsen og efterfølgende ved Darko Bodul.

I 2. halvleg leverede F.C. København et ”klassisk” comeback, først fik Nicolai Jørgensen udlignet efter et rigtig flot gennembrud, og med 20 minutter igen sikrede Claudemir F.C. København en 3-2 sejr, da han sendte bolden mellem benene på den tidligere FCK-keeper Jesper Christiansen.

OB’s seneste kamp i Superligaen
I 25. spillerunde mødte OB hjemme i Odense AC Horsens. Efter 45 målløse minutter var de to hold lige ved at gå til pause, men i de absolut døende sekunder af 1. halvleg fyrede Bashkim Kadrii "kanonen" af lige udenfor feltet - og så var OB foran 1-0.

Cirka 10 minutter inde i 2. halvleg kom OB foran 2-0. Det skete efter et frispark, hvor bolden af et par omgange blev headet op i luften, men til sidst endte den hos Darko Bodul, og han first-timede bolden i mål, og sikrede OB en 2-0 sejr.

OB ligger nummer 4
Sejren over AC Horsens var OB’s første sejr i Superligaen efter nytår, og fynboernes seks kampe her i foråret har også blot indbragt fem point.

De fem point i foråret bringer OB op på sammenlagt 36 point, og det placerer dem på en 4. plads i Superligaen. Her er de otte point efter Randers FC på 3. pladsen, og blot et enkelt point foran AaB på 5. pladsen.

OB’s målscore er 40-34, og de farligste fynboer har indtil videre været ungarnske Krisztián Vadócz (6 mål), Emil Larsen (6 mål) og norske Marcus Pedersen (5 mål).