AaB venter i Aalborg

Fynsk besøg i PARKEN på søndag

Efter de første otte spillerunder i Superligaen er F.C. København desværre at finde nede på en 10. plads med blot syv point. Det er tre færre end søndagens gæster fra OB, der med 10 point indtager den øjeblikkelige 7. plads. Da begge mandskaber har en målscore på minus en, så vil en københavnsk sejr betyde, at Byens Hold overhaler Fyns Hold i tabellen.

Ubesejret i de første seks spillerunder
OB har egentlig fået en ganske fin start på denne Superligasæson, for efter de første seks spillerunder havde OB stadig status af at være ubesejret. Eneste problem for fynboerne var nok, at de seks kampe blot havde budt på to sejre og hele fire uafgjorte.

I 7. spillerunde mødte OB hjemme AGF, og da der var spillet lige knapt en halvleg, så det ud til, at OB ville hive sæsonens tredje sejr i land. På det tidspunkt førte OB 2-0, og havde godt styr på kampen. Men i halvlegens sidste minut dummede OB sig, og så kunne AGF gå til pause med en tro på, at det kunne vendes i de sidste 45 minutter. Og det kunne det i den grad, for målene raslede ind i 2. halvleg, og da de hele var overstået og røgen havde lagt sig, så stod AGF tilbage som vindere af opgøret med det sjældent sete resultat 6-3.

Herefter fulgte landskampspausen, og da Superligaen blev genoptaget, stod OB til at prøve kræfter med Brøndby IF på udebane. Martin Ørnskov Brøndby IF bragte Brøndby IF foran, Emil Larsen udlignede, men debutanten Ferhan Hasani tilføjede OB sæsonens andet nederlag, da han i det 66. minut scorede Brøndbys sejrsmål til 2-1.

Udover kampene i Superligaen, har OB spillet deres første kamp i DBU Pokalen. Det skete i sidste uge, hvor OB på udebane besejrede FC Udfordringen med hele 9-1, blandt andet på et hattrick af Mostafa Abdelloue.

Nye ansigter hos OB
Der har været en del udskiftninger i OB's trup. Af de mest prominente navne der har forladt OB kan nævnes Michael Silberbauer, Markus Pedersen og Christian Sørensen, mens de største navne der er kommet til OB må være Ari Skúlason (GIF Sundsvall), Martin Spelmann (AC Horsens), Mostafa 'Mos' Abdelloue (lejet hos F.C København) og Conor O'Brien (FC Nordsjælland).

Pudsigt nok var den største en transferhistorie hos OB en handel, der ikke blev til noget. Emil Larsen ville skifte til Brøndby IF, men i sidste øjeblik faldt handlen til jorden, øjensynligt grundet en lægelig vurdering af, at Emil Larsen havde et skrøbeligt knæ. Derfor er den 22-årige midtbanespiller stadig at finde blandt Troels Bechs udvalgte i Ådalen.

Topscorerlisten i OB
OB har i Superligaen scoret 12 mål, og de er fordelt på seks spillere. Førnævnte Emil Larsen indtager efter scoringen i sidste weekend en delt 1. plads på fynboernes topscorerliste med tre mål. Bashkim Kadrii har også scoret tre mål, men kommer ikke til at score foreløbig, da han er langtidsskadet.

Herefter følger Rasmus Falk og Morten Skoubo med to træffere hver, mens Jeppe Hansen og Krisztián Vadócz begge har scoret et enkelt Superligamål.

OB's målscorere i 9-1 sejren over FC Udfordringen i DBU Pokalen var Mostafa Abdelloue (3), Jeppe Hansen (2), Dusan Djoric, Darko Bodul, Conor O'Brien og David Löfquist.