Fuld fokus ved det 55. spilleminut

F.C. KØBENHAVN VS FC NORDSJÆLLAND
F.C. København har mødt FC Nordsjælland 45 gange i Alka Superligaen, 29 af kampene er vundet, ni kampe er sluttet uafgjort og syv kampe er tabt. Målscoren i de 45 kampe er 83-41.

20 af de 45 Superligakampe mod FC Nordsjælland har været på udebane. F.C. København har vundet 11 udekampe, spillet fire gange uafgjort og tabt fem gange. Målscoren på udebane er 31-21.

F.C. København har seks mødt FC Nordsjælland i Superligaen i maj måned, og de seks kampe er fordelt på fem sejre og et nederlag. Det seneste maj-opgør var sidste år, og her stod Federico Santander for begge scoringer i den københavnske 2-0-sejr.

SÆSONENS FØRSTE TRE KAMPE MOD FC NORDSJÆLLAND
28. runde: F.C. København 1-1 FC Nordsjælland
1-0 Benjamin Verbic (54'), 1-1 Marcus Ingvartsen (55’)

23. runde: FC Nordsjælland 1-1 F.C. København
1-0 Emiliano Marcondes (55'), 1-1 Federico Santander (57’)

3. runde: F.C. København 4-0 FC Nordsjælland
1-0 Andrija Pavlovic (21'), 2-0 Rasmus Falk (39'), 3-0 Kasper Kusk (63'), 4-0 Kasper Kusk (69')

VIGTIG (STATISTISK) VIDEN
Formkurver for fredagens to mandskaber:
F.C. København: 9 point i de seneste 3 Superligakampe / 24 point i de seneste 10 Superligakampe.
FC Nordsjælland: 3 point i de seneste 3 Superligakampe / 17 point i de seneste 10 Superligakampe.

Ingen bør blinke med øjnene når 2. halvleg på fredag er 9-12 minutter gammel, for de seneste to Superligakampe mellem F.C. København og FC Nordsjælland har budt på fire scoringer, og de er scoret i det 54. minut, 55. minut, 55. minut og 57. minut.

F.C. København har ikke tabt i denne Superligasæson – og alt i alt er F.C. København ubesejret i de seneste 33 Superligakampe i træk. Denne rekord er både klub- og Superligarekord.

F.C. København har ikke tabt i de seneste 16 udekampe i træk i Superligaen. Dermed er F.C. København blot to udekampe (uden nederlag) fra at tangere Superligarekorden, en rekord der dog allerede er F.C. Københavns, for fra den 26. april 2003 til den 1. maj 2004 tabte F.C. København ikke i 18 udekampe i træk.

Hvis William Kvist får spilletid på fredag, vil det være hans 25. Superligakamp for F.C. København mod FC Nordsjælland. Dermed er Kvist, sammen med TK, de to spillere, der har optrådt flest gange i Superligaopgørene mellem F.C. København og FC Nordsjælland.

F.C. København har lavet tre ud af fire selvmål i Superligakampene mellem F.C. København og FC Nordsjælland. Ole Tobiasen og to gange Kim Christensen har lavet F.C. Københavns selvmål, mens det er Jacob Rasmussen der har lavet nordsjællændernes enlige selvmål.

F.C. København er blevet tilkendt otte af 10 straffespark i Superligakampene mellem F.C. København og FC Nordsjælland, og F.C. København har scoret på syv af de otte forsøg. FC Nordsjælland har scoret på begge deres forsøg. De FCK’ere der har scoret er Andre Bergdølmo, Morten Nordstrand, Cesar Santin, TK, Nicolai Jørgensen (2) og Benjamin Verbic, og den enlige synder er Santin.

Der er uddelt fem røde kort i Superligakampene mellem F.C. København og FC Nordsjælland, fire styks til F.C. København og et enkelt til nordsjællænderne.

Det er første gang F.C. København og FC Nordsjælland mødes i en fredagskamp i Superligaen.

F.C. København har spillet 30 Superligakampe om fredagen. De 30 kampe er endt med 11 sejre, otte uafgjorte og 11 nederlag. F.C. København seneste fredagskamp var den 18. november 2016, her blev AaB besejret med 2-1 i Aalborg.

DATOEN 5. MAJ
30.04.1995: Silkeborg IF 4-1 F.C. København
05.05.1996: AGF 2-1 F.C. København
05.05.1999: F.C. København 0-1 Herfølge BK
05.05.2002: AGF 1-2 F.C. København
05.05.2007: F.C. København 1-2 AaB
05.05.2008: AC Horsens 3-2 F.C. København 05.05.2010: F.C. København 4-0 HB Køge
05.05.2013: Brøndby IF 0-0 F.C. København

Fredagens kampdato er med to sejre, en uafgjort og fire nederlag ikke F.C. Københavns favoritdato – men hvorfor ikke ændre på det med en sejr på fredag.