Fremragende: 1-0 i Brügge!

Tæt på tidlig dansk føring
Det mest opsigtsvækkende ved F.C. Københavns startopstilling var, at man lige skulle vænne sig til at se løverne i hel-orange spilledragter… hos hjemmeholdet noterede man sig, at den farlige angriber Joseph Akpala startede på bænken, hvor også eks-FCK’eren Elrio van Heerden var placeret.

Brügge lagde hårdt ud, båret frem af det entusiastiske hjemmepublikum, der sidder helt tæt på banen – men det varede kun et par minutter, før piben fik en lidt anden lyd. Der var nemlig ikke engang spillet to minutter, da Santin sled sig ind mod det belgiske mål fra venstre side, hvor keeper Stijnen gik helt galt ud, og de Mets var ved at prikke bolden i eget net! Desværre fik hverken Santin eller Nordstrand fulgt op og skrabet bolden over stregen, inden de desperat kæmpende forsvarere fik raget kastanierne ud af ilden.

Bare fem minutter senere fik Santin et endnu større tilbud, da Kvist lagde en fin bold fladt ind i feltet fra højre side, men brasilianeren fik ikke ram på den tæt inde under mål, hvor forsvarerne igen flagrede paniske rundt.

Overbevisende københavnsk indsats
Så var tonen ligesom slået an, og i den næste halve times sad københavnerne fuldstændig på kampen og kontrollerede begivenhederne mod et belgisk tophold, der aldrig rigtig fik flow i spillet. Generelt har præstationerne været bedre ude end hjemme i dette efterår, og i aften var ingen undtagelse. Bolden blev kørt godt og sikkert rundt i rækkerne, og flere gange blev den erobret hurtigt tilbage, når belgierne engang imellem fik brudt nede på egen halvdel og forsøgte at starte et angreb.

Selvfølgelig kom Brügge af og til op i den anden ende, og de fik sig en del hjørnespark, som forsvaret dog tog sig sikkert af, og man skulle lede længe efter noget, der lignede en afslutning inden for målrammen.

Det sidste kvarter af halvlegen blev en lidt mere åben affære, hvor løvernes dominans ikke var lige så udtalt. Wesley Sonck fik sendt et akrobatisk saksespark af sted, dog uden at ramme målet, og kort efter var marginalerne med danskerne, da han blev vinket offside efter at have fået en frispilning i dybden.

Karel Geraerts testede også Jesper Christiansen med et udmærket langskud, men det var den eneste gang i halvlegen, at deres forsøg havde målretning.

De orange havde også tilløb til et par gode chancer, da både Kvist og Pospech var tæt på at komme på skudhold, men det blev ved tilløbene. De manglende afslutninger er da også det eneste man kan indvende mod en stærk halvleg mod det belgiske tophold.

Santin slog til efter en times spil
Brügge skiftede to forsvarere ud i pausen, men det var kun med nød og næppe at den nye bagkæde nåede at forhindre Santin i at sprinte fri kort efter pausen, da han satte kurs direkte ind i feltet og dermed gav startsignalet til en rigtig god dansk indledning på halvlegen.

Løverne havde initiativet og pressede igen belgierne til at stå langt på banen. Men bedst som de var ved at arbejde sig tilbage i kampen, så slog Santin til… optakten var et venstrebens-hug fra Hutch fra 20-25 meter, som Evens forsøgte at blokere, så bolden røg ud i venstre side, og her var Santin over den som en kobraslange og fra spids vinkel huggede han resolut kuglen i netmaskerne til en forløsende dansk føring.

Kort efter var den giftige brasilianer på færde igen, da han lynhurtigt snurrede rundt i feltet og nær havde sendt bolden mellem benene på Stijnen, men han nåede lige at samle sig og forhindre 0-2. Sionko afløste Nordstrand og tog hans plads i angrebet, og med en snes minutter igen blev der også brug for alle de kræfter, der overhovedet kunne mobiliseres, da belgierne så småt begyndte at lægge pres på FCK-målet.

Rigtig farligt blev det dog aldrig, og gæsterne havde flere gange held til at komme frem på belgiernes banehalvdel og holde i bolden og få tiden til at gå i tryg afstand fra Jesper Christiansens mål.

Belgisk pres blev aldrig rigtig farligt
Som tiden gik kastede belgierne flere og flere folk frem, og Ståle sendte Zanka ind i stedet for Thomas Kristensen for at styrke defensiven, og siden også Würtz for Hjalte, der ligesom TK havde ydet en fremragende indsats på den centrale midtbane.

Strategien lykkedes til fulde, og to minutter før ordinær spilletids udløb burde Sionko endda have haft et straffespark, da han åbenlyst blev nedlagt i feltet af Daerden. Men den ellers udmærkede slovenske dommer lod spillet fortsætte, og lagde fire nervøse ekstraminutter til, hvor belgierne desperat forsøgte at fremtvinge udligningen. Men de kom ikke til afslutninger, og det ville også have været aldeles ufortjent for de heroisk kæmpende københavnere, hvis de havde fået udlignet.

Efter to år i træk at være slået ud i Champions League- henholdsvis UEFA Cup-gruppespil blev det alle gode gange tre for Byens Hold, der nu kan gå på en velfortjent juleferie med en meget behagelig udsigt til 1/16-finalerne i februar!