Mamoudou Karamoko

Fra 0-2 til 4-3! Fornemt comeback af unge løver

Et ungt FCK-mandskab fightede sig forbilledligt tilbage og vendte et truende nederlag ved pausen til en flot sejr mod islandske Breidablik i Atlantic Cup-turneringen på Estadio Municipal de Albufeira i det sydlige Portugal.

Islændingene kom i front allerede efter 8 minutter, da Gisli Eyjolfsson lidt tilfældigt kom igennem midt foran mål og passerede Kalle Johnsson fladt i det ene målhjørne.

Føringen blev fordoblet omkring den halve time, da et islandsk opspil endte på tværs af feltet i højre side, hvor anfører Gunnlaugssons spark blev rettet af i FCK-forsvaret og derfor snød Kalle Johnsson inde i målet.

2. halvleg bød fortsat på solid FCK-dominans, men nu også med slutprodukt - og tre mål på 8 minutter!

Først var Mamoudou Karamoko på pletten for anden kamp i træk, da han fulgte op efter Orri Oskarssons afslutning blev pareret i første omgang.

Indskiftede Emil Højlund viste straks derefter målnæsen frem, og styrede køligt ligeledes indskiftede Noah Donovan Sahsahs indlæg i nettet. De to 16-årige fløj til Portugal så sent som i morges og kom altså i aktion med det samme denne eftermiddag og viste deres værd på fornemmeste vis!

Fem minutter senere blev det 3-2, da Højlund pressede højt og fik prikket bolden fra en forsvarer, så Isak Bergmann Johannesson fri foran mål kunne score sikkert. Sikke et comeback af de unge løver!

Kampens flotteste mål blev sendt i nettet i slutminutterne, da Isak Bergmann Johannesson scorede direkte på frispark midt for mål. Han sparkede bolden helt op i det ene målhjørne - et kunstværk af en kasse! Frisparket iøvrigt begået mod en godt kæmpende Karamoko.

To minutter før tid scorede Kristinn Steindorsson på en tilfældig nedfaldsbold. Men selvom der altså var godt gang i skydeteltet blev det kampens sidste mål - og dermed et stærkt comeback af de unge løverne efter pausen.

Kalle Johnsson og Rasmus Falk var eneste spillere over 22 år i aktion på et reservespækket FCK-mandskab, bare dagen efter den uafgjorte kamp mod FC Zenit i samme turnering.

Læs mere om kampen og se højdepunkterne senere.