Fortjent sejr over AGF

AGF har traditionelt haft et godt tag på F.C. København i PARKEN, og det så da også på et tidspunkt ud til, at de hvide fra Fredensvang atter ville drille hjemmeholdet og få point - men i de sidste 25 minutter sørgede Nordstrand og Santin for, at det alligevel blev til en fortjent københavnsk 2-1 sejr.

Af Jan Eliassen

Efter at Brøndby lørdag aften havde slået SønderjyskE meget overbevisende med 6-0, og efter at OB havde fået alle tre point mod FC Nordsjælland i Farum takket være en sikker 4-1 sejr, så skulle F.C. København have alle tre point for at fastholde ligaens 2. plads. Til hovedparten af de 14.240 tilskueres glæde, så lykkedes denne mission til fulde, da AGF blev besejret med 2-1 efter en livlig dyst i den københavnske aftenkulde.

Der var ikke spillet mange minutter før begge holds tilskuere havde haft noget at varme sig på, men på trods af fine kombinationer, glimrende indlæg fra både Løver og GF’ere, samt fine individuelle præstationer, så lykkedes det ikke for noget af mandskaberne at score i løbet af de første 45 minutter – og det på trods af, at begge hold faktisk kom frem til rigtig store chancer, men både Nathan Coe og Steffen Rasmussen formåede altså at holde nullet i første halvleg.

Men efter blot seks minutters spil i anden halvleg, så blev der jublet, men desværre var det gruppen af AGF-tilhængere der strakte armene i vejret, da Nando Rafael med et tørt hug udplacerede Nathan Coe og bragte gæsterne foran 1-0.

Med knapt en halv time igen begyndte F.C. København at sætte sig på spillet, og da Oscar Wendt i det 66. minut smed et perfekt indlæg et foran mål, så kunne Nordstrand kun takke for afleveringen ved at gøre det til 1-1. Sådan!

Små ti minutter senere, og med et kvarter igen, så blev der kombineret flot i højre siden af banen, og her endte bolden hos den indskiftede Libor Sionko. Hans aflevering var af højeste klasse, og for anden gang i aften, så blev der sat en vinterkølig pande på et perfekt indlæg. Denne gang var det César Santin der sagde ”ja tak”, og så var det pludselig hjemmeholdet der var foran – en stilling der viste sig at holde kampen ud.

En hårdt kæmpende Morten Nordstrand var en tilfreds mand efter dagens sejr, og kunne da også med et glimt i øjet, og med tanke på årets første kamp mod AGF sige:

- Ja, jeg kan vel bare konstatere, at jeg altid scorer med hovedet når vi spiller mod AGF …

En anden der var tilfreds med sejren, var cheftræner Ståle Solbakken, og han havde da også det store smil på, da han efter kampen sagde:

- Jeg er generelt meget godt tilfreds med kampen. Offensivt er det fint, vi skaber 3-4 store chancer i hver halvleg, men defensivt får vi desværre ikke lagt det normale pres, og vi hænger ikke helt så godt sammen som vi ønsker. Så kommer vi bagud, men holdet viser god moral, og vi bliver ved med at skabe chancer – og specielt Libor Sionko og César Santin kommer ind og gør en forskel.

Så på trods af at AGF førte kampen, så endte det alligevel ”som det skulle”, og sæsonens syvende hjemmesejr i otte opgør var en realitet, og dermed er det altså stadig F.C. København der kan synge ”Vi ligger nummer to”.