Forrygende fight i Farum

Efter en forrygende fight i en topkamp af meget høj klasse trak Byens Hold det længste strå, da de i løbet af de sidste 45 minutter sled nordsjællænderne ned og vendte pausestillingen 1-2 til samlet 3-2-sejr.

Ariël Jacobs havde valgt den samme taktiske formation – og præcis de samme 10 markspillere - som i sæsonens to tidligere opgør mod FCN, dvs med Nicolai Jørgensen liggende i rummet mellem frontløberne Santin/Cornelius og en 3-mands-midtbane med Claudemir, TK og Delaney. Den eneste nye var således Johan Wiland, men det skulle desværre vise sig, at Kim Christensen – på en meget trist baggrund - også fik masser af spilletid i aften.

Først måtte kick-off dog udsættes 10 minutter for at få alle kunne nå at komme ind på den tætpakkede Farum Park, men spillerne var højtændte og klar lige fra det sekund, hvor Jakob Kehlet satte spillet i gang. I et forrygende tempo fløj bolden rundt på den hurtige grøn- & plastiksvær, og inden der var gået 7 minutter var stillingen 1-1!

Dramatisk indledning på kampen
Ragnar Sigurdsson gav gæsterne en perfekt start, da han efter 5 minutter pandede et Pierre Bengtsson-hjørne ind ved den fjerneste stolpe, men bare 2 minutter senere kunne Patrick Mtiliga trille bolden i tomt FCK-mål! Nicolai Stokholm slog et indlæg fra højre, både Lars Jacobsen og Mtiliga jagter den, samtidig med at Johan Wiland går ud efter den, og de kolliderede alle tre. Mens FCK’erne faldt omkuld i græsset, kunne nordsjællænderen trille bolden i tom kasse, hvilket udløste vilde protester fra FCK-spillerne – inklusive et par gule kort til Stadsgaard og TK – samt fra de mange medrejsende fans.

Det så dog helt hændeligt ud, men det blev jo ikke bedre af, at Wiland længe lå og vred sig med alvorlige smerter, inden han måtte bæres fra banen og lade sig udskifte med Kim Christensen og køres til undersøgelse på sygehuset.

Skaden og den hurtige udligning syntes at ryste gæsterne lidt, og efter et kvarters tid fik Nordstrand en stor chance for at bringe hjemmeholdet foran, da han fik bolden lidt uden for feltet af Gundelach, men tøvede lidt og sparkede over mål i rigtig god position.

Nord gav FCN teten
Men 10 minutter senere pegede kompasset til gengæld direkte mod Nord, da Anders Christiansen sparkede et godt frispark fra venstre side, som eks-FCK’eren kom først på og headede i nettet uden chance for Kim Christensen.

Mens nordsjællænderne plejer at bryste sig med, at de har meget possession i kampene, så var rollerne denne gang byttet om, for gæsterne havde vel bolden i omkring 60 % af tiden resten af halvlegen, men havde svært ved at komme til afslutninger i feltet. Farligst blev det, når Claudemir kylede sine lange indkast ind i feltet, og dem fik han en hel del af, men forsvaret tog godt for sig.

Til gengæld fik FCN mulighed for det hurtige omstillingsspil, og ved en enkelt lejlighed fik Gundelach lavet en tunnel på Stadsgaard og afsluttet fra spids vinkel, men Kim var på sin post og parerede til hjørne og mere fik de heller ikke skabt. Men selv om det kneb med chancer i begge ender, var kampen stadig højintens og topunderholdende, helt frem til det sidste af de seks minutter, Jakob Kehlet havde lagt tid på grund af Wilands skade.

Stigende FCK-dominans efter pausen
2. halvleg var ikke mange minutter, da Cornelius sendte Nicolai Jørgensen af sted i et kontraløb, og han fandt en helt fri Santin på vej ind i feltet, og han fik et temmelig kraftigt skub af Anders Christiansen, men Kehlet vurderede at det var en regulær tackling.

Nogle minutter efter fik brasilianeren dog et frispark, da Okore hev ham omkuld lige uden for feltet (sært nok uden at få kortet), men Cornelius’ forsøg blev blokeret, og Claudemir endte med at sparke returbolden i sidenettet fra spids vinkel.

Men det virkede som om man havde fået ny ammunition i de offensive våben, der ikke helt havde skudt med skarp før pausen, og efter otte minutters spil headede Cornelius tæt forbi på et Lars Jacobsen-indlæg. Københavnerne lagde i det hele taget et godt og varieret pres på hjemmeholdet, der klart levede på sporadiske kontraløb og enkeltmands-præstationer i det offensive og sjældent kom frem til noget særligt.

Vetokele bragte balance i regnskabet
Efter en times tid satte Ariël Jacobs yderligere fart over feltet ved at sende Igor Vetokele ind for Santin, og det skulle vise sig at være en rigtig god ide, for bare fem minutter senere havde belgieren bragt balance i regnskabet! Jesper Hansen fik i første omgang bokset et Jacobsen-hjørne ud af feltet, men TK og Claudemir samlede op, og via et par uheldige FCN-berøringer pinballede bolden sig hen til Vetokele, der resolut sparkede den ind i det tomme mål.

Så var der for alvor kamp igen, og den meget medlevende FCK-fanskare fik på en eller anden måde fundet et hak til på volumenknappen. Og man sad altså med en fornemmelse af, at løverne havde momentum, og man ændrede da heller ikke noget som helst i indstillingen, men kværnede ufortrødent løs mod et FCN-mandskab, der næppe er blevet matchet sådan siden de var i PARKEN i december.

Men mens hjemmeholdets fans må have haft en lidt panderynker, så fejlede humøret dog ikke noget hos stadionspeakeren, der lystigt bekendtgjorde, at en eller anden havde tabt sit Dankort, og ”vi mangler din pinkode”. God forstadshumor!

Nede på banen ledte Hjulmands tropper dog også efter koden til at bryde FCK-dominansen, og 17 minutter før tid var det lige før, de fandt den. men de fandt den aldrig. have momentum efter det pres vi har lagt efter pausen, da Nordstrand fik afsluttet fra kanten af feltet og bolden snittede Sigurdssons ben, men helt suverænt nåede Kim Christensen ned og redde til hjørne med en lynhurtig refleks.

Topscorer Cornelius blev matchvinder
I stedet fik gæsterne udbytte af det massive spilmæssige overtag i 2. halvleg, da topscorer Cornelius slog til med 12 minutter igen. Men indrømmet, det havde tilfældighedernes præg, men held er også noget man gør sig fortjent til… Nicolai Jørgensen og Søren Christensen tacklede hinanden lidt uden for FCN-feltet, og bolden røg hen til Jores Okore, der i stedet for at losse den op af banen sparkede bagud i eget felt, og så var Cornelius over den som en høg og flugtede den utageligt i netmaskerne til 3-2!

Resten af kampen satsede nordsjællænderne selvfølgelig på at komme tilbage igen, og spændingen holdt da også til allersidste sekund, men de kom ikke tættere end et farligt hovedstød fra Mtiliga, som Kim Christensen dog havde godt styr på og snuppede.

10.300 fik en forrygende dyst mellem de to hold, der uden diskussion er klart de bedste i den hjemlige liga – og mon ikke de fleste også måtte erkende ligesom Kasper Hjulmand og flere af FCN-spillerne, at det bedste hold trak sig sejrrigt ud af aftenens duel.

10 points forspring med 6 runder tilbage får dog endnu ikke hverken trænere eller spillere til at lugte guld, men det siger vel sig selv, at der var stor glæde og lettelse over sejren… selv Wiland havde overskud til at sms’e et par hilsner til sine holdkammerater, mens han lå til røntgen på Herlev Hospital, hvor det heldigvis viste sig, at der ikke var noget, der var brækket.