Rasmus Højlund

Fokus på AGF

Onsdag spiller vi to træningskampe mod AGF kl. 11.00 henholdsvis kl. 13.15 på træningsanlægget på Frederiksberg, og det er den sidste test, inden det går løs i 3F Superligaen næste onsdag den 3. februar.

Der er fortsat ikke adgang for tilskuere, men vi planlægger at streame begge kampene - det kan dog blive et problem at streame kamp nr. 2, hvis den spilles på en anden bane end den første, hvilket ikke er endeligt afklaret.

To kampe med forskellige hold
Klubberne har aftalt at spille to kampe (hver på 2 x 45 min.) med to forskellige hold, men dog med den tilføjelse, at der ikke er noget til hinder for, at spillere medvirker i begge kampe.

AGF's træningskampe
Aarhusianerne har været i kamp tre gange i januar:

  • 15.01 h Viborg FF 2-2
  • 19.01 h FC Midtjylland 0-2
  • 23.01 h Brøndby IF 2-1

Mod Viborg var AGF bagud 0-2 - og havde fået Albert Grønbæk udvist - men udlignede i den sidste halve time på to mål af Alexander Ammitzbøll. Mod Brøndby var AGF også bagud, men to mål af Gift Links og Milan Jevtovic i 2. halvleg sikrede sejren.

Holdet
I den seneste kamp spillede AGF med to forskellige hold (bortset fra keeperen) i den første time henholdsvis sidste halve time:

Grabara - Anbo, Tingager, Juelsgård, Højer - Olsen, Poulsen, Grønbæk - Links, Mortensen, Thorsteinsson

Grabara - Lassen, Kristensen, Bager, Gersbach - Isager, Hvidt, Jørgensen - Kaastrup, Jevtovic, Ammitzbøll

Siden har AGF lejet Bubacarr Sanneh i Anderlecht i forårssæsonen som erstatning for langtidsskadede Niklas Backman. Sanneh har før spillet i AC Horsens og FC Midtjylland, og belgierne har også haft ham udlejet til tyrkiske Göztepe S.K.

AGF har også fået Magnus Kaastrup og Alexander Ammitzbøll tilbage efter udleje til Viborg FF henholdsvis Haugesund, og desuden har de lejet Mathias Jørgensen i New York Red Bulls, som hentede ham i OB for to år siden. Ud er røget Nicklas Helenius, der er skiftet til Silkeborg IF.

Ud over Backman er også australske Zach Duncan, Søren Tengstedt og Bror Blume ude med skader, og Kevin Diks, Sebastian Hausner og Alexander Munksgaard har heller ikke spillet endnu efter nytår.

I trænerstaben er Johnny Mølby ny assistenttræner efter Lars Friis, som har afløst Jacob Neestrup som cheftræner i Viborg FF.

Indbyrdes kampe
Vi mødtes senest i Aarhus den 25. oktober, hvor vi under Hjalte Nørregaards midlertidige ledelse vandt 1-0 på et straffespark af Jonas Wind efter 9 minutter. Vi mødes igen i Parken den 28. februar i 18. spillerunde.

Sidste sæson tabte vi til AGF både hjemme og ude i slutspillet og indkasserede dermed de første nederlag siden 2009. Tidligere i 2020 tabte vi dog også 0-1 i en træningskamp i Portugal.