Fodbold for piger i Parken skabte smil

Flere end 40 piger fik i søndags en unik mulighed for at deltage i en FCK-træning i Parken. Initiativet var det første af mange, der er på vej for at løfte fodbold for piger i København: 
 
”Det var en virkelig fed oplevelse. Først og fremmest for pigerne, men i høj grad også for os, der havde fornøjelsen af at træne med dem og se dem på Parkens græs. Det gav både en god træning for dem, men også yderligere motivation til at jagte drømmen om at spille på et stort stadion en dag, en drøm alle der spiller fodbold skal have muligheden for at gå efter. De drømme skal vi give næring og understøtte med initiativer som det her,” siger talentchef i FCK Kvindefodbold, Casper Hansen. 

2024 bliver året, hvor det første FCK-kvindehold løber på banen i den kommende sæson, men arbejdet med at opbygge fodbold for kvinder og piger i København er allerede i fuld gang: 

 ”Det er altafgørende, at vi får endnu flere piger og kvinder til at spille fodbold. Derfor vil vi gerne øge opmærksomheden omkring fodbold for piger og bidrage til at sikre, at alle får mulighed for at få god fodboldtræning,” 

”Det bliver ikke altid i Parken, vi kan tilbyde at træne, men det behøver det heller ikke være. Det vigtigste er, at vi får en masse piger og kvinder i gang ude i klubberne. Her gør vores samarbejdsklubber allerede et fantastisk stykke arbejde, men vi er kun lige begyndt og har en klar ambition om at der skal være mange flere tilbud og muligheder fremover for piger, der vil spille fodbold,” fortæller Rebecca Steele, Head of Women´s Football i F.C. København. 

Der er mulighed for at komme til FCK træning kun for piger igen allerede i den kommende weekend, hvor FC Damsø er værter:  

https://www.fck.dk/nyhed/fck-soendagstraening-i-vanloese-slagelse-og-koege 

Du kan også finde alle FCKs samarbejdsklubber her, hvis du kender en pige, der vil i gang med at spille fodbold og leder efter et sted at starte: https://www.fck.dk/samarbejdsklubberne