Fin testkamp mod Lyngby

Lidt over en måned efter spillerne fik hængt velfortjente guldmedaljer om halsen i PARKEN var det blevet tid til den første træningskamp i den nye sæson, hvor modstanderen var Lyngby Boldklub, som nu er under ledelse af Johan Lange, der som bekendt var en del af Ståle Solbakkens trænerteam i FCK i et par sæsoner.

Der var ikke meget sommerstemning over træningsanlægget på Jens Jessens Vej, da de to holds spillere luskede ud i regnen for at varme op, men heldigvis blev det bedre som kampen skred frem. 3. halvleg, der ellers var en temmelig ”våd affære” efter sæsonafslutningen i maj, blev endda afviklet i solskin… Og ja, 3. halvleg var denne gang en del af kampen, som de to trænere nemlig havde aftalt at afvikle over 3 x 25 minutter, da det dels er tidligt i sæsonforberedelserne og dels gav bedre mulighed for at få alle spillerne i kamp.

Det betød, at løverne stillede med 3 forskellige opstillinger i de 3 halvlege, og kun unge Mads Aaquist fik fornøjelsen af alle 75 minutter.

1. halvleg: 21 Johan Wiland – 34 Mads Aaquist, 4 Kris Stadsgaard, 15 Michael Jakobsen, 33 Casper Højer – 36 Andreas Baes, 6 Claudemir, 27 Thomas Delaney (anfører), 20 Martin Vingaard – 28 Tobias Christensen, 13 Pape Paté Diouf

2. halvleg: 41 Kim Christensen – 34 Mads Aaquist, 17 Ragnar Sigurdsson, 4 Kris Stadsgaard, 33 Casper Højer – 35 Mikkel Wohlgemuth, 16 Thomas Kristensen, 27 Thomas Delaney (anfører), 20 Martin Vingaard – 11 César Santin, 28 Tobias Christensen

3. halvleg: 31 Jakob Busk – 35 Mikkel Wohlgemuth, 17 Ragnar Sigurdsson, 15 Michael Jakobsen, 34 Mads Aaquist –19  Rúrik Gíslason, 6 Claudemir, 16 Thomas Kristensen (anfører), 24 Youssef Toutouh – 11 César Santin, 13 Pape Paté Diouf

Mange unge spillere fik spilletid, flere blev prøvet på nye pladser, og så var det som sagt første testmatch efter sommerferien - og når dertil lægges at der også manglede erfarne kræfter som Lars Jacobsen, Pierre Bengtsson, Christian Bolaños, Igor Vetokele og Nicolai Jørgensen, så vidste man på forhånd, at man ikke skulle hæfte sig så meget ved resultatet og de nærmere facetter i spillet.

Det var ikke alle pasninger og tæmninger, der sad lige i skabet, og løbemønstrene skal også finpudses i de kommende uger frem mod Superliga-starten i Aalborg den 21. juli, men tempoet og arbejdsindsatsen var udmærket, og med lidt held kunne det også være blevet til flere end de to scoringer, som holdene delte mellem sig.

I en ret chancefattig i 1. halvleg fik Pape Paté Diouf en af de få scoringschancer, da Tobias Christensen fikst spillede ham fri i venstre side af feltet efter 6 minutter, men hans afslutning endte i sidenettet, og hvis ikke dommeren havde dømt målspark, ville jeres udsendte have skrevet, at Lyngby-keeper Lukas Fernandes havde en finger med i spillet, men det skriver vi så ikke…

Wiland havde til gengæld mere end én finger med i spillet, da Lyngby efter 20 minutter havde sit første forsøg inden for rammen, og det var Frederik Gytkjær, der testede den svenske mesterkeeper med et hårdt drøn, som dog ikke voldte ham de store kvaler at blokere.

I halvlegens sidste minut fik hjemmeholdet kampens første hjørne, og det skruede Casper Højer tæt ind under mål, hvor Fernandes snuppede den – og mens jeres udsendte skulle til at live-tweete denne begivenhed udnyttede gæsterne uopmærksomheden til at bringe sig foran på det efterfølgende kontraangreb, men Lyngby-bænken kunne rapportere, at det var venstrekanten David Boysen, der kom på tavlen.

Tre minutter efter den første omgang pause-te bragte københavnerne dog balance i regnskabet, da TK fandt unge Tobias Christensen i venstre side af feltet, og han trak sig fri og løftede elegant bolden over keeperen og over i det lange hjørne til udligning 1-1.

I modsætning til de første 25 minutter, som spillemæssigt var ret jævnbyrdige, så dominerede mestrene klart i starten af 2. halvleg, og kort efter udligningen havde TK en udmærket skudchance fra kanten af feltet, som Lukas Fernandes dog snuppede. Det blev i øvrigt hans sidste redning i kampen, for midtvejs i halvlegen skiftede Johan Lange ham og 4 markspillere ud.

TK var tæt på igen efter 40 minutters spil, denne gang med et hovedstød efter hjørne, der via en forsvarer endte i sidenettet. De sidste 10 minutter af 2. halvleg kom Lyngby dog bedre med i kampen og sluttede udmærket af med en pænt stor skudmulighed til Lasse Fosgaard, som sendte bolden fladt forbi Kim Christensen, men også forbi den ene opstander.

Efter endnu en kort pause var det tid til 3. halvleg, og her blev det til et gensyn med Youssef Toutouh, der er tilbage i FCK-trøjen efter sit lejemål i Esbjerg, der blandt megen hæder også indbragte ham en pokaltitel og æren af at være matchvinder. Men igen var det TK, der stod for den første gode afslutning, da han efter et endnu hjørne sendte et godt hovedstød af sted, som tvang Nicklas Højlund til en fornem refleksredning.

De sidste 25 minutter bød ikke på de helt store chancer før helt henne i kampens slutminutter og overtid – først var det Santin, der ikke fik ordentligt træf på en lidt tilfældig bold i feltet, og kort efter fik Diouf en stor mulighed, men mistede bolden i tæmningen, og på kampens allersidste action hamrede Mikkel Wohlgemuth et solidt langskud af sted, som tvang Højlund til endnu en god redning.

Men det blev ved de 1-1, og det var også helt i orden – formålet med kampen blev rigeligt opfyldt, og der er stadig 3 uger til det går løs for alvor. Næste træningskamp er allerede på onsdag mod Trelleborg, inden truppen rejser på træningslejr i Østrig.