Festligt og effektivt punktum

Kampreferat: Festligt og effektivt punktum

Den 13. juli indledte vi den første af sæsonens 57 kampe på Seaview i Belfast med en Santander-scoring efter seks minutter. Ca. ti en halv måned senere var det tid til at sætte punktum for en helt vanvittig sæson, der for andet år i træk resulterede i The Double – og en fremragende europæisk sæson med Champions League-gruppespil og 1/16-finale i Europa League.

Efter den intense spænding op til torsdagens pokalfinale var det befriende at kunne gå helt rolig og afslappende til bold, for med respekt for dagens sønderjyske gæster var den største opmærksomhed rettet mod det, der skulle ske før og efter kampen.

"Du gør byen ære" stod der hen over hele Carlsberg-tribunen

Også Unibet-tribunen var (igen) et meget smukt syn i dag

Men der skulle også sættes et ordentligt punktum nede på banen, og det blev der med 2-0-sejren, som måske ikke ligefrem går over i historien, men dog alligevel sikrede, at vi for anden sæson i træk har været ubesejret på hjemmebane i Superligaen.

2-0 var dog ikke noget helt retvisende billede af en kamp, der især før pausen bød på adskillige store afbrændere fra begge sider.

SønderjyskE’s Christian Greko Jakobsen, der sidste uge sænkede Brøndby med et hattrick, stod for den første og måske også største allerede i det 7. minut, da vi tog lige lovlig løst på markeringerne i forsvaret. Eller måske var det fordi de tog en hurtig dødbold, hvor vi havde regnet med, at der lige gik et minuts tid, før bolden kom i spil… anyway, Mikael Uhre blev spillet fri i højre side af feltet, men Robin gik stærkt ned og parerede. Bolden dumpede dog ned midt for mål, hvor Greko bare skulle heade den i tomt mål… OK, helt tomt var det ikke, for Zanka havde skyndt sig ind for at afværge, men det blev ikke nødvendigt, for Greko headede flere meter forbi!

Lidt efter lagde Antonsson for kort tilbage til Robin langs baglinjen, men Uhre gled, da han ville trække uden om Robin, og igen slap vi med skrækken.

Pavlovic havde en udmærket helflugter på en dyb fremlægning fra Zanka, men ellers skabte vi ikke rigtig noget i kampens indledning og virkede lidt som om, vi ikke var oppe i det rigtige gear. Det var fansene derimod, og som sædvanlig blev badedyrene luftet i kampens 13. minut.

Sønderjyderne håbede nok, at det endelig ville blive dagen, hvor de fik fuld pointhøst mod løverne, men Santander fik dem snart på andre tanker. Boilesen rykkede godt op af banen og overlod bolden til Santander nogle meter uden for feltet, og stort set uden tilløb hamrede han den ind tæt op ad stolpen, hvor Skender ikke nåede ud.

Lidt efter sendte Zinckernagel en sønderjysk dødbold tæt forbi mål, men Robin havde styr på den. Det samme kunne man ikke sige om Skender i det 27. minut, hvor nede foran eget mål lossede bolden ind på Santander, og så gik der ellers skydetelt i den. Toutouh forsøgte først, men overlod til Kvist, men Kees Luijckx styrede hans afslutning op på overliggeren – og Santander headede returbolden tilbage på overliggeren og derfra til målspark…

Men efter en halv times spil var det bogstaveligt talt stolpe ind, da Matic – efter et stærkt ryk af Toutouh i venstre side – sparkede bolden fladt ind via den ene opstander til 2-0.

Uros Matic trykker af og scorer sit første mål i Telia Parken

Nogle minutter senere måtte Stephan Andersen snøre støvlerne og gøre sig klar til at komme ind, efter at Mikkel Uhre havde stemplet Robin hårdt på foden, da keeperen var uden for feltet for at cleare en fremlægning. Efter et par minutters behandling kunne Robin heldigvis fortsætte, og Uhre – der ikke lignede én der havde gjorde det bevidst – indkasserede en advarsel.

Bevidst så det heller ikke ud, da Kusk pressede Skender i en luftduel tæt under mål, så Santander efterfølgende kunne sparke bolden i nettet, men dommerne mente åbenbart, at nordjyden gik for hårdt til keeperen.

Der var dog mere at vente i denne underholdende og afvekslende 1. halvleg. Først måtte Robin hive en god redning frem, da Uhre trykkede af fra spidsvinkel, og fire minutter før pausen fik gæsterne straffe, da Santander kastede sig ned for at blokere et indlæg fra Zinckernagel og samtidig fejede benene væk under sønderjyden.

Men for anden gang i sæsonen gik Robin sejrrigt ud af duellen fra 11 meter-pletten, da Pierre Kanstrup skød relativt svagt og tæt på den svenske keeper, der smed sig til den rigtige side og greb bolden.

Robin redder Kanstrups straffespark

SønderjyskE nåede dog at få bolden i nettet inden pausefløjtet, men Mikkel Uhre var offside, da han hamrede en returbold fra Robin op i nettaget fra spids vinkel.

Lad det være sagt med det samme: 2. halvleg kunne slet ikke leve op til de første 45 minutter hvad angår mål og chancer. SønderjyskE var mest på bolden i det første kvarters tid, men forsvaret havde opbrugt kvoten af småfejl og tillod dem ikke at komme til noget særligt.

Efter en times tid førte et clearet Boilesen-hjørne til halvlegens bedste tilbud, da Kvist opsamlede bolden uden for feltet og knaldede den ydersiden af stolpen. Herefter kom Danny Amankwaa ind for Toutouh, mens de planlagte ”hyldest-indskiftninger” endnu lod vente på sig.

Med 20 minutter igen brød jubelen dog for alvor løs på lægterne, da Corner kom på banen i stedet for Santander til sine sidste spilleminutter, inden han rejser til Atalanta.

Og de sidste små 10 minutter fik Ludwig også sin velfortjente hyldest, da han kom på banen i stedet for Antonsson. Ingen af indskiftningerne kunne dog for alvor sætte fut i holdet, der så småt var ved at gå på sommerferie. Sønderjyderne virkede efterhånden også møre, og flere havde også døjet med småskader op til kampen.

Ludwig nåede til baglinjen en enkelt gang, og Pavlovic ekspederede også hans flade indlæg i netmaskerne, men flaget var gået for offside på den kommende Werder Bremen-back. Inde i dommer Anders Poulsens overtid nåede Greko også lige at heade et hjørnespark på overkanten af overliggeren, og Rømer skruede et listigt langskud tæt forbi, men Robin fik endnu et clean sheet til sin store samling. Og så kunne festen for alvor begynde…

Delaney ankom i FCK-helikopter med mesterskabstrofæet!