Andreas Cornelius

FCM-FCK: Dagen derpå

Top 3 ved at blive til Top 4
Sene udligninger sørgede for 2-2 i både AGF-Brøndby og FC Midtjylland-FCK, så ingen rykkede fra i toppen af tabellen, hvor FC Nordsjælland til gengæld kan gå op på siden af os, hvis de slår Silkeborg i aften:

Superliga-tabeltoppen

Sene scoringer ude mod FCM
Det var langt fra første gang, en udekamp mod FC Midtjylland først blev afgjort i de sidste minutter - det var femte gang, vi gjorde det, og midtjyderne har gjort det to gange:

18.08.02 FCM-FCK 2-2 - Morten Bisgaard udlignede i 90. minut
08.05.04 FCM-FCK 2-1 - Mohamed Zidan scorede sejrsmålet i 86. minut
17.04.10 FCM-FCK 2-3 - Jonas Borring scorede sejrsmålet i 95. minut (efter vi havde indhentet 0-2 til 2-2)
29.03.13 FCM-FCK 2-2 - Andreas Cornelius udlignede i 90. minut (efter at vi havde været bagud 0-2)
11.05.14 FCM-FCK 2-3 - Christian Bolaños scorede sejrsmålet i 90. minut
13.03.22 FCM-FCK 0-1 - Khouma Babacar scorede sejrsmålet i 94. minut
14.04.24 FCM-FCK 2-2 - Kevin Diks udlignede på straffe i 95. minut

For 11 år siden udlignede Corner til 2-2 i sidste minut. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

Kort om start-11’eren
For anden kamp i træk var otte spillere ukampdygtige, denne gang alle på grund af skader, hvor det ene fravær i Farum skyldtes karantæne til Elias Achouri.

Elias Jelert startede på bænken for første gang i 2024 og for fjerde gang i sæsonen. Det gjorde han også i Superligakampene hjemme mod Randers og ude mod i Hvidovre i august samt i pokalkampen hjemme mod Midtjylland i oktober. Desuden har han misset tre kampe på grund af skade og karantæner.

William Clem spillede sin første Superligakamp fra start siden sæsonens første seks Superligakampe, hvor han startede hver gang. Siden fulgte en lang skadepause, men i foråret har han været på banen hver gang og startede også ude mod Man. City.

Andreas Cornelius startede også for første gang i 2024 efter seks indhop, to kampe hvor han blev på bænken, og en enkelt, hvor han ikke var kampklar. I efteråret startede han inde fem gange, men var ligesom Clem meget plaget af skader.

Rasmus Falk var for første gang i sæsonen ikke på banen i en Superligakamp.

Scott McKenna blev udskiftet for første gang i foråret, så vi nu ikke har flere markspillere med fuld spilletid i alle kampe.

Orri Óskarsson blev indskiftet for første gang i foråret - efter fire startpladser og to hele kampe på bænken samt tre, hvor han ikke var i truppen.

William Clem
William Clem startede inde for første gang i foråret. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Første uafgjorte siden oktober
Diks’ sene straffespark betød, at vi spillede uafgjort i Superligaen for første gang siden det målløse Derby i Parken den 12. november – i mellemtiden vandt vi fire og tabte fem kampe.

Det var vores uafgjorte Superliga-kamp nr. 250 gennem alle årene (121 hjemme og 129 ude).