Sibusiso Zuma

FCK's første møde med Galatasaray

For ti år siden mødte vi også Galatasaray i Champions League-gruppespillet, men det var ikke første gang, vi spillede mod dem.

Her skal vi yderligere ti år tilbage til den 19. juli 2003, hvor vi og tyrkerne deltog i Dunlopillo Summer Cup sammen med AB og Vitesse Arnhem.

Parken var den sommer optaget af et Speedway Grand Prix og koncerter med Bruce Springsteen og Robbie Williams, så turneringen var henlagt til Gladsaxe Stadion.

AB og Vitesse mødtes i den ene semifinale, mens vi mødte Galatasaray i den anden med dette hold:

Balázs Rabóczki – Ole Tobiasen, Martin Albrechtsen, Bo Svensson, Peter Christiansen – Hjalte Nørregaard, Erik Mykland, Thomas Røll, Christian Lønstrup (75.: Christian Traoré) – Todi Jónsson, Sibusiso Zuma.

Ikke benyttet: Magnus Kihlstedt, Urmas Rooba, Bora Zivkovic, Jesper Bech, Peter Møller.

Peter Nielsen, Morten Bisgaard, Martin Bergvold og Jörgen Pettersson var skadede, og Tomas Antonelius blev sparet, da han netop var kommet tilbage fra en skade.

Galatasaray-fans i Gladsaxe
Farverige Galatasaray-fans i Gladsaxe udgjorde ca. 4.000 af de ca. 5.000 tilskuere. Foto: Birger Vogelius


Vi var lige kommet tilbage fra en lille... hmmm, skal vi sige "udflugt" til norske Fredrikstad, hvor vi havde tabte 1-2 til Rosenborg og spillede 3-3 mod Fredrikstad FK. At kalde det en træningslejr vil nok være at overdrive, hvis man skal tro de mundtlige overleveringer, som ikke alle egner sig til at blive nedskrevet...

Vores kamp mod Galatasaray blev ganske underholdende og chancerig, og det absolutte højdepunkt var, da Zuma saksesparkede kuglen i kassen efter en times tid.

Sibusiso Zuma
Zuma i aktion mod Galatasarays Frank de Boer. Foto: Birger VogeliusMen ak… ti minutter efter udlignede tyrkernes Orhan Ak til 1-1, da Balasz Raboczki ikke nåede ud til en dødbold, som Ak derfor headede i tomt mål. Derfor var det kun rimeligt, at vi sidste år hævnede os på ham ved at sende Trabzonspor ud i playoff – der var han nemlig assistenttræner!

Vi slap for forlænget spilletid og gik direkte til 11-meter pletten, hvor Galatasaray var bedst. Todi skød forbi mål, og tyrkernes Ergün Penbe brændte også, inden Ole Tobiasen på vores sidste spark ramte overliggeren, så Galatasaray vandt strafferne 4-2 og dermed 5-3 sammenlagt.

Todi Jónsson
Todi Jónsson i duel med Ömer Erdoğan, som for nylig hentede Pione Sisto til Alanyaspor.... Foto: Birger Vogelius


I den anden semifinale vandt Vitesse, så vi mødte AB i kampen om tredjepladsen. Den endte 0-0, men denne gang vandt vi straffe-ekspeditionen 5-4. Dog først efter otte forsøg til hver side, for Stephan Andersen i AB-målet snuppede tre af vores, og Magnus Kihlstedt snuppede to af AB’s, mens de også sendte et over mål.

Begge keepere scorede for øvrigt selv… og vi må jo hellere også nævne, at PC scorede på sine straffespark i begge kampe!

Den kamp blev i øvrigt førnævnte Tomas Antonelius' sidste (han spillede 1. halvleg), for hans langvarige skadeproblemer medførte, at hans kontrakt blev ophævet i efteråret, og han indstillede karrieren.

Magnus Kihlstedt
Magnus Kihlstedt redder straffe fra AB's Heine Fernandez. Foto: Birger Vogelius