FCK vs Lyngby i DBU Pokalen

F.C. København har mødt Lyngby tre gange i DBU Pokalen, eller måske snarere spillet tre pokalkampe mod dem – men teknisk set vel kun mødt dem to gange, da den ene gang var en semifinale – med både en ude- og hjemmekamp.

Semifinalen i 2006/07
Første gang F.C. København og Lyngby BK krydsede klinger i DBU Pokalen var i sæsonen 2006/07, hvor begge mandskaber havde klaret sig frem til semifinalerne. Lyngby havde slået AC Horsens med 1-0 i kvartfinalen, mens Byens Hold var kommet dertil via en 3-2 sejr – efter forlænget spilletid og sejrsmål af Brede Hangeland – over FC Midtjylland.

Den første af de to semifinaler blev spillet i Lyngby, og da der var spillet 51 minutter, der så alt godt ud for F.C. København, for på det tidspunkt førte de 2-0 på to mål af Fredrik Berglund. Lige efter timen reducerede Morten Christiansen, og otte minutter før tid udlignede Christian Holst til 2-2. Det førte til kortvarig jubel og tro på sejr i Lyngby, men i det 84. minut sørgede Hjalte Bo Nørregaard for, at F.C. København trods alt havde det bedste udgangspunkt inden returkampen.

Hvor der havde været spænding i det første opgør, så var det ikke tilfældet i returkampen. Ved pausen stod den 2-0, målene scoret af Ailton og Brian Hamalainen på selvmål, og i 2. halvleg øgede Fredrik Berglund og Hjalte Bo Nørregaard til slutresultatet 4-0, samt en samlet 7-2 sejr.

Kvartfinalen i 2008/09
Hvor F.C. København i 2006/07 var gået videre med en samlet 7-2 sejr, så var det helt anderledes dramatisk i efteråret 2008.

Det lykkedes nemlig ikke for nogen af de to klubber at score hverken i den ordinære eller i den forlængede spilletid, så efter 120 minutters pokalbold, stod der stadig 0-0 på resultattavlen.

Det betyder som bekendt straffesparkskonkurrence, og den disciplin viste F.C. København sig at være bedst til. Selvom Hjalte Bo Nørregaard misbrugte sit forsøg, så betød det ikke det store, for Nordstrand, Santin, Sionko og Atiba scorede alle – og da Nathan Coe gjorde hvad han skulle i Løvernes mål, så gik F.C. København videre i turneringen med en 4-2 sejr.

STATISTIK
F.C. København mod Lyngby BK (DBU Pokalen):
3 kampe, 3 sejre (2 i ordinær tid, 1 e.f.s.)
Målscore: 7-2

F.C. København mod Lyngby BK (alle turneringer):
45 kampe (24 sejre, 11 uafgjorte, 10 nederlag)
Målscore: 86-47

SENESTE MØDE MED LYNGBY
1. april 2012, Lyngby – F.C. København 1-3 (Superliga)
0-1 Dame N’Doye (45. minut), 0-2 César Santin (76. minut), 1-2 Patrick Mortensen (83. minut), 1-3 Dame N’Doye (88. minut)