Tredje gang blev lykkens gang

FCK Old Boys holder sommerferie på toppen

FCK Old Boys er gået på sommerferie, og denne kan igen nydes på den lokale turnerings førsteplads. Forårssæsonen har budt på ni sejre og én uafgjort, og det kan lyde ganske suverænt, men de gamle drenge har nu i flere kampe været presset til at vise hele repertoiret frem for at kunne hive sejren i land.

FCK Old Boys fører rækken med tre point foran Skovshoved, og topkampen i Skovshoved blev da også én af de tætte kampe, selv om FCK fik en ønskestart. 2 minutter inde i kampen fik Todi Jónsson en friløber, og Todi nåede lige akkurat ind i feltet, inden han blev fældet af en Skovser. Ingen var i tvivl om konsekvensen, og på det efterfølgende straffespark kunne Martin Johansen bringe FCK Old Boys på 1-0.

Med 11 mod 10 i 68 minutter og en 1-0 føring som ballast, lignede det en sikker sejr til FCK Old Boys og endnu mere, da Jan Chico Olsen I starten af 2. halvleg demonstrerede et formidabelt overblik og bragte gæsterne på 2-0 med et elegant chip over Skovsernes målmand. Hjemmeholdet var dog ikke sådan at knække, og de fik fortjent udbytte af deres gode moral med et reduceringsmål til 1-2 små ti minutter før tid. På sidelinjen kunne man høre nogle filosofere over den i fodboldverdenen kendte floskel ”den farlige 2-0 føring”, men de gamle drenge trak i arbejdstøjet og sikrede en vigtig sejr på 2-1 i topkampen.

Den lokale turnering følger kalenderåret, og på rækkens førsteplads har FCK Old Boys et godt udgangspunkt for at blive vinderen, der skal deltage i et semifinaleslutspil med den bornholmske vinder og Brøndby IF som modstandere. Her spilles om en plads i DM-finalen til november mod et hold fra vest, og det er en finale FCK Old Boys har vundet de 3 foregående år. Drømmen om at blive første klub med 4 DM-titler på stribe lever således endnu i bedste velgående, så der venter et spændende fodboldefterår.

Ved siden af turneringsbolden har FCK Old Boys i forårets løb også ageret sparringspartner for et dansk landshold i deres forberedelser til VM. I maj spillede FCK Old Boys på Københavns Rådhusplads mod Hjemløselandsholdet, som skal repræsentere Danmark ved VM i Paris til august. Der blev spillet 4 mod 4 over 3 kampe, og FCK Old Boys måtte i den første kamp betale lærepenge for spillets finesser i form af en sejr til landsholdet og tog så revanche med sejre i de næste 2 kampe. Det blev en fornøjelig oplevelse for alle parter, og FCK Old Boys ønsker landsholdet held og lykke i Paris.