Denis Vavro

FCK køber Vavro

F.C. København har købt Denis Vavro af den italienske Serie A klub S.S. Lazio. Vavro har skrevet kontrakt med FCK til udgangen af 2026.

Denis Vavro vendte i januar tilbage til F.C. København på en lejeaftale frem til denne sommer efter sit skifte til S.S. Lazio i sommeren 2019. Nu bliver han igen permanent FCK-spiller:

”Vi er meget glade for, at vi har kunne hente Denis tilbage til København," siger sportsdirektør Peter Christiansen.

"Alle kender hans kvaliteter, og han er en forsvarsspiller med internationale egenskaber i sit duelspil, og hans power er en hylde eller to over 3F Superliga."

”Han har også bevist, at han både teknisk og taktisk er blevet endnu bedre, end han var i sin første periode i klubben."

Denis Vavro er sommerens anden tilgang, efter Viktor Claesson for nylig blev sikret på en aftale til sommeren 2026, og Peter Christiansen uddyber:

”Købet af Vavro er endnu et eksempel på, hvordan vi gerne vil gøre tingene i FCK i forhold til at rekruttere spillere."

"Han er en topspiller, og det er ikke ofte, det lykkes at hente en spiller i en topklub i Serie A, heller ikke selvom han gerne vil."

"Det har krævet en del forhandlinger, men vi synes, at vi samlet set er landet et godt sted,” siger Peter Christiansen.

For Denis Vavro har gensynet med FCK og Parken været meget positivt efter tre år i Italien og Spanien:

”Det har været som at komme hjem for mig," siger Vavro.

"Jeg har altid følt mig godt tilpas i klubben, og jeg er klar til at spille en større rolle, end da jeg var her sidste gang."

"Det har hele tiden været målet for mig, at jeg skulle blive her og lave en længere aftale, så jeg er glad for, at det nu er lykkedes, selvom det ikke var let,” siger Denis Vavro, der var fast i startopstillingen hele foråret:

”Jeg glæder mig utroligt meget til fremtiden i København, hvor vi vil vinde både mesterskabet og pokalen og også skal spille nogle store kampe i Europa."

Cheftræner Jess Thorup ser tilgangen af Vavro som en stor forstærkning af truppen:

”Vi skal have spillere på internationalt niveau, der både med deres individuelle kvaliteter og erfaring kan skabe et stærkt fundament for holdet," siger Thorup.

"Her ser vi Denis som en af de spillere, der kan være en nøglespiller for holdet. Han tager et stort ansvar defensivt og er initiativrig, når vi har bolden, hvor han også er rigtigt dygtig."

"Sammen med vores øvrige stoppere, står vi nu både solidt og med forskellige muligheder i vores spil,” siger Jess Thorup

Alle i F.C. København byder nok engang Denis velkommen hjem.