Mathew Ryan

FCK henter Mathew Ryan

F.C. København har købt den australske landsholdsmålmand, Mathew Ryan, der kommer til de danske mestre fra spanske Real Sociedad. Ryan har underskrevet en aftale for de to kommende sæsoner.

30-årige Mathew Ryan, der også bliver kaldt Maty, kom til Club Brugge i 2013 og har siden spillet for en række klubber som Genk, Valencia, Brighton, Arsenal og senest Real Sociedad.

PC: Erfaren og stærk keeper
”Vi får en erfaren og stærk keeper i sin bedste alder, der kommer for at tage konkurrencen op med vores øvrige målmænd," siger sportsdirektør Peter Christiansen.

"Efter Kamil Grabaras skade har vi søgt efter en tilføjelse på målmandsposten, og vi er meget tilfredse med den løsning, vi har fundet med Maty, som både på kort og længere sigt sikrer øget konkurrence og kvalitet på den position.”

”Maty kommer med mange kampe i nogle af verdens største ligaer og har stadig masser af sult for at gøre det godt i FCK og til den VM-slutrunde, han skal til med Australien."

"Vi glæder os til at få ham ind på holdet og er sikre på, at han vil styrke vores trup,” siger Peter Christiansen.

Mathew Ryan er noteret for 73 A-landskampe for Australien, som han også er anfører for, og han har blandt andet optrådt ved to VM-slutrunder og to asiatiske mesterskaber.

Ryan: FCK har et fantastisk ry i Europa
På klubplan har han spillet i både Belgien, den spanske La Liga og i Premier League, hvor han er noteret for 123 kampe for henholdsvis Brighton og Arsenal, og han har også spillet Europa League for Genk, Club Brugge og Real Sociedad:

”Jeg ser meget frem til at blive en del af en stor klub som F.C. København, der har et fantastisk ry i hele Europa," siger Mathew Ryan.

"Holdet har stor kvalitet, og ambitionerne for klubben er høje i forhold til at vinde titler og være en del af de største europæiske turneringer. Det vil jeg arbejde hårdt for at bidrage til,” siger Ryan, der får rygnummer 51.

Thorup: Vil helt sikkert skærpe konkurrencen
Cheftræner Jess Thorup ser tilgangen af Mathew Ryan som en positiv nyhed:

”Det er en meget dygtig målmand, der kommer til København og han vil helt sikkert skærpe konkurrencen på den position," siger Thorup.

"Hans karriere i Europa har altid været på højt niveau, og han er i høj grad en vindertype, der sætter barren højt for sig selv og sine holdkammerater."

"Han er lynhurtig, god med fødderne og har prøvet rigtigt meget, så vi glæder os til at arbejde med ham,” siger Jess Thorup.

Alle i F.C. København byder Mathew Ryan velkommen til klubben og byen.

Fakta
Navn: Mathew David Ryan
Født: 8. april 1992.
Position: Målmand
Tidligere klubber: Blacktown City, Central Coast, Club Brugge, Valencia, RKC Genk, Brighton, Arsenal, Real Sociedad.
Landskampe: 73 A-landskampe for Australien