FCK finaleklar efter 1-1 i Farum

Tidlig FCN-føring slog ikke gæsterne ud
Ståle og trænerteamet kunne atter disponere over Igor Vetokele, men til gengæld er Olof Mellberg nu ude et par uger, og i hans sted spillede Georg Margreitter i midterforsvaret. I højre side fik Lars Jacobsen og Danny Amankwaa chancen i stedet for Remmer og Gíslason, og Delaney var også tilbage efter at være startet ude i søndags.

Med en 1-0-føring fra den første semifinale lå det største pres på hjemmeholdet, og inden nogen af holdene for alvor var kommet i gang med spillet, var de foran 1-0, da TK prikkede bolden fra Aabech nede i FCK-feltet, men tøvede med at cleare, så Mario Ticinovic kunne tackle den fra ham, runde Wiland og sparke kuglen ind fra spids vinkel, selv om Stadsgaard forsøgte at afværge inde på selve målstregen.

En drømmestart, skulle man umiddelbart tro, og nordsjællænderne ejede da også bolden det næste kvarters tid, hvor de bevægede sig godt for hinanden og også ofte kom ind i feltet, men der blev det ikke til meget mere, og Wiland kom ikke på det store arbejde. Men man skulle hen til der var spillet en snes minutter, før københavnerne så småt begyndte at få gang i spillet fremad banen. Amankwaa, der efter kampen blev kåret som banens bedste af Viasat, havde haft en enkelt afslutning kort efter scoringen, men meget mere havde man heller ikke set i den ende af banen.

Men hjemmeholdet vidst udmærket godt, at trods den tidligere føring, så skulle der bare en enkelt københavnsk scoring til for at tvinge dem til at lave to mere. Derfor kunne de ikke satse hele butikken fremad banen, og omvendt behøvede løverne heller ikke gå i panik over stillingen med masser af tid igen.

Halvlegen udviklede sig til en lige affære
Og stille og roligt fik gæsterne styr på tingene, og efter 21 minutter havde Pierre Bengtsson et glimrende hug fra 20-22 meter, som ikke gik langt forbi. Og bare to minutter efter fik Cornelius et endnu bedre tilbud, da Vetokele spillede ham fri i venstre side af feltet, men hans afslutning sad lige i handskerne på David Jensen.

Efter en god FCK-periode fladede kampen ud henneomkring den halve time, og det mest dramatiske var at Vingaard fik advarsel for at flæske Margreitter og kort efter lavede endnu et hårdt frispark på Claudemir, men Michael Johansen mente det var for tidligt med et bad til eks-FCK’eren.

Mod slutningen af halvlegen havde Cornelius et udmærket fladt forsøg, som David Jensen med lidt besvær fik reddet, og Danny Amankwaa kom også på skudhold i feltet, men sendte bolden i sidenettet. FCN fik også et enkelt tilbud, men skulle igen have hjælp til det, da Wiland sendte en bold lige hen til Ticinovic, men Nordstrand sparkede forbi mål.

Altafgørende udligning ved Vetokele
2. halvleg startede også lidt afventende fra begge sider, men efter små 10 minutter var det tæt på at hjemmeholdet fordoblede føringen, da Nordstrand strøg af sted i et kontraløb og fik sendt en giftig afslutning af sted nede i FCK-feltet, men heldigvis forbi mål. Chancer som denne var der stadig ikke mange af, så det gjaldt om at tage vare på dem, når de kom – og det gjorde Vetokele, da der var spillet knap en time!

Claudemir slog et fint indlæg fra højre, som Delaney snittede videre inde midt i feltet, og bag ham kom Vetokele først på den og headede bolden i en bue over David Jensen og ned i nettet til en scoring, der skulle vise sig at blive helt afgørende. Nu skulle hjemmeholdet som sagt score hele to gange uden at lukke flere ind, og det skulle vise sig at blive svært nok at score bare et enkelt mere.

Tættere på FCK-sejr end FCN-sejr
Trods meget spil og boldbesiddelse kneb det nemlig stadig med skarpheden, når man kom op i feltet, hvor FCK-forsvaret stod solidt og koncentreret. Til gengæld blev der mere og mere plads til kontraer i den anden ende, og 12 minutter før tid fik TK en friløber, men Runje var hurtigt med tilbage og fik tacklet, inden afslutningen faldt.

Få minutter senere var der igen bud efter københavnsk scoring, da Lars Jacobsen pludselig stod helt alene ansigt til ansigt med David Jensen, men bolden sad lige på keeperen. Claudemir opfangede returbolden og afsluttede udmærket, men Jensen hev en fantastisk refleksredning frem og reddede til hjørne.

Men det blev ved de 1-1, og dermed er løverne klar til pokalfinalen torsdag den 15. maj kl. 19 i PARKEN, hvor modstanderen hedder AaB.

Holdet: 21 Johan Wiland – 2 Lars Jacobsen (anf.), 4 Kris Stadsgaard, 15 Georg Margreitter, 3 Pierre Bengtsson – 32 Danny Amankwaa (76.: 25 Christoffer Remmer), 6 Claudemir, 16 Thomas Kristensen, 8 Thomas Delaney – 9 Igor Vetokele (69.: 19 Rurík Gíslason), 11 Andreas Cornelius

Ikke benyttet: 1 Kim Christensen, 12 Fanendo Adi, 22 Daniel Braaten, 30 Christian Bolaños, 34 Mads Aaquist