AaB venter i Aalborg

FC Nordsjælland siden sidst

For 14 dage siden scorede Jens Stryger selvmål i PARKEN, hvilket sikrede F.C. København en 1-0 sejr og et fornuftigt udgangspunkt inden torsdagens returkamp. Siden den kamp har FC Nordsjælland været i aktion to gange, og begge gange har de holdt nullet.

FC Nordsjælland 1-0 AGF (24. runde – 31. marts 2014)
Hjemme på kunstgræsset dominerede FC Nordsjælland opgøret gennem det meste af de 90 minutter. De 5.469 tilskuere fik ikke nogen scoringer i 1. halvleg, og det var først i kampens 68. minut, at det lykkedes for FC Nordsjælland at få sendt bolden i mål. Kampens matchvinder blev Nicolai Stokholm, der med scoringen forbedrede sin egen klubrekord som Superligaens ældste målscorer (37 år og 364 dage).

FC Vestsjælland 0-0 FC Nordsjælland (25. runde – 7. april 2014)
I mandags mødte FC Nordsjælland på udebane deres skrækmodstander FC Vestsjælland. Ordet skrækmodstander var i spil, fordi FC Nordsjælland havde tabte sæsonens første to kampe mod FC Vestsjælland med 1-2, og begge kampe var endda blevet spillet i Farum. Hvis man skal tro medierne, så kommer mandagens 0-0 kamp mellem de to klubber ikke til at gå over i historien som et brag af en mandagskamp. For FC Nordsjælland må det positive være, at de holdt nullet – mens det negative ikke overraskende må være, at de heller ikke selv fik scoret.

Stillingen i Superligaen
Med fire point i de seneste to Superligakampe (og syv point i de seneste tre Superligakampe), så har FC Nordsjælland fået kæmpet sig op i den øverste halvdel af Superligaen. FC Nordsjælland har nu 33 point for 25 kampe, hvilket er seks point efter F.C. København på 3. pladsen og seks point foran Viborg FF på 11. pladsen – og dermed kan vel konkluderes, at torsdagens modstander reelt er lige så tæt på en topplacering som de er på at rykke ned.

I de tre Superligakampe hen over påsken skal FC Nordsjælland møde Esbjerg fB (hjemme), OB (ude) og SønderjyskE (ude).