F.C. København - Zambia 1-1

Træningsturens nok sværeste opgave, blev idag gennemført på Wolfsom Stadium, hvor F.C. København mødte Zambias A-landshold.

Startopstilling FCK:

Rune Pedersen
Thomas Rytter
Bo Svensson
Jacob Laursen
Christian Poulsen

Christian Lønstrup
Michael Mio
Ståle Solbakken
Thomas Thorninger

Todi Jónsson
Sibusiso Zuma

Kampen mod Zambia var en kamp der bød på 2 meget velorganiseret hold. Zambia stillede i stærkeste opstilling, da holdet er i gang med forberelserne til deres VM-kval-kamp mod Cameroun.

Generelt kan det siges, at det var en god kamp. 1. halvleg var måske en anelse kedelig, men ikke desto mindre var der klart overvægt i chancer til København. Mio havde blandt andet 2 gode forsøg og Zuma og Todi var også begge tæt på at bringe FCK foran.
Rent forsvarsmæssigt var midterkonstellationen med Bo Svensson og Jacob Laursen urokkelig i de første 45 minutterne, hvor Rune Pedersen ikke havde en eneste redning.

I halvlegen bliver Bo Svensson taget ud og ind kommer Diego Tur. Peter Christiansen tager venstre back, Poulsen rykkes op som venstre midt og Thomas Thorninger går ud. Lidt senere går Lønstrup ud og Donatas kommer ind på højre midt.

10 minutterne inden i 2.halvleg, havde København et godt gennemspillet angreb over højrekanten. Bolden bliver lagt ind over, hvor Ståle Solbakken får headet den videre til Christian Poulsen der med et flyvende hovedstød bringer F.C. København foran 1-0 - ganske fortjent.

Igen har Zambia ikke mange chancer - de er farligst på hjørnespark og dødbolde generelt.

10 minutter før tid får Zambia dog udlignet på en noget tvivlsom kendelse. På et hjørnespark bliver Rune Pedersen presset lige lovligt meget af to zambianere, der gør at han ikke kan få bokset bolden ordenligt væk - bolden lander foran en anden zambianer der sikkert kan ligge bolden ind til udligning.

Kort efter er vi dog uheldige: Christian Poulsen er har flot løb op ad banen som han selv afsluter med et kanonskud der rammer undersiden af overliggeren. Pascal Simpson skal bare ligge bolden ind, men brænder på det skammeligste.
Kort efter har vi igen en stor chance, men her er det DOnatas der er for langsom og chancen løber ud i sandet.

I slutminutterne går Thomas Rytter ud og ind kommer Yüsüf Öztürk.

"Jeg er meget tilfreds med holdets indsats og selvfølgelig er det ærgeligt at vi ikke vinder. Jeg mener at vi helt klart ligger tættere på 2-0 end 1-1, men alt i alt en rigtig god træningskamp" -Niels-Christian Holmstrøm.

Truppen drager hjem imrogen og lander i København tirsdag kl. 9.30