F.C. København snupper et par rekorder mere

F.C. København snupper et par rekorder mere

Torsdag aften var der topopgør i PARKEN da F.C. København tog imod Superligaens nummer 3, FC Midtjylland. Det endte som bekendt med en københavnsk 5-2 sejr, og dermed kom der yderligere et par rekorder i land.

Af Jan Eliassen
Inden torsdagens sejr delte F.C. København og OB Superligarekorden for flest hjemmesejre i træk. OB vandt fra marts til august 2009 11 hjemmekampe i træk i Superligaen, og det var det samme antal hjemmesejre i træk, som F.C. København havde hentet fra 2-0 sejren over Brøndby IF den 19. september 2010 og frem til og med 3-0 sejren over SønderjyskE den 1. maj 2011.

Rekorden var altså 11 hjemmesejre i Superligaen i træk – altså indtil F.C. København slog midtjyderne med 5-2 torsdag aften.

F.C. København er nu oppe på 12 hjemmesejre i træk, og dermed tilhører Superligarekorden nu ene og alene Byens Hold – og så kan tallet jo blive 13 i træk, når Løverne den 29. maj tager imod AaB i sæsonens sidste Superligakamp.

78 point and still counting…
F.C. København og Brøndby IF delte inden Løvernes sejr over FC Midtjylland Superligarekorden på 76 point på en enkelt Superligasæson, men med aftenens tre point er F.C. København oppe på 78 point, og dermed kan der sættes endnu et checkmærke, denne gang ved ”Superligarekord, flest point på en sæson”.

Det største forspring til nummer to
OB og AC Horsens spillede torsdag aften 3-3, og med F.C. Københavns sejr over FC Midtjylland, så er forspringet mellem Superligaens nummer et og to nu 26 point, og da der blot resterer to spillerunder, så vil F.C. København minimum slutte 20 point foran OB, hvilket er seks point mere end de 14 points forspring som Brøndby IF i 1996/97 havde til Vejle på 2. pladsen. Altså er der sat endnu en rekord!

Ud over ovennævnte rekorder, så jager Løverne stadig et par Superligarekorder, fx ”Færrest nederlag i en Superligasæson” (3) og ”Største måldifference” (+48). Med aftenens 5-2 sejr, så kan F.C. København højst tabe tre Superligakampe i denne sæson, ergo en tangering, og da måldifferencen pt. er +49, så kræver det ”blot” status quo i de sidste to kampe for at beholde denne rekord.