F.C. København henter Peter Ankersen

F.C. København henter Peter Ankersen

- I Peter har vi sikret os fremtidens højre back for det danske landshold. Han er dynamisk, hurtig, gennembrudsstærk og målfarlig. Det er mange af de kvaliteter, vi søger hos en back i F.C. København. Samtidig tror vi meget på, at vi kan hjælpe ham det sidste stykke i hans udvikling, blandt andet defensivt, så han når sit topniveau, siger manager Ståle Solbakken om den kommende F.C. København-spiller, der altså i første omgang er lejet, men kan blive tilknyttet fast, hvis F.C. København ønsker det:

- Egentlig var det ikke meningen, at vi skulle ud og hente en back i det her vindue, da vi er stærkt besat i forvejen, og vi havde egentlig ikke afsat midler til det. Men vi ville ikke lade ham gå vores næse forbi, da chancen opstod. Derfor er det i første omgang en lejeaftale, men går det som vi alle forventer, så ser vi frem til at have ham i København i mange år. Samtidig har Christoffer Remmer, ikke mindst på det seneste, vist, at han er en meget alsidig spiller, som vi kan bruge længere fremme på banen, mens Tom Høgli dækker begge sider. Det giver os endnu flere muligheder, fortæller manager Ståle Solbakken.

24-årige Peter Ankersen, der primært optræder som højre back, kommer fra østrigske Red Bull Salzburg, hvor han har været med til at vinde både mesterskabet og pokalturneringen denne sæson. Trods sin unge alder har Ankersen masser af international erfaring med til København fra sine foreløbigt 6 landskampe, UEFA Europa League-kampe med Esbjerg og Red Bull Salzburg samt udlandsophold i Rosenborg og Red Bull Salzburg.

- Jeg ser et rigtigt godt match mellem mig og F.C. København, der har en spillestil med offensive backer, der er meget involveret i spillet. Det passer mig perfekt som spillertype, og jeg er stor tilhænger af den type fodbold, der bliver spillet i F.C. København. Økonomisk er det måske et lille skridt tilbage, men sportsligt ser jeg det som et skridt frem. Og så har jeg jo vundet, hvad der er at vinde i Østrig, mens jeg mangler at vinde nogle danske mesterskaber, og det kan jeg gøre med F.C. København, siger Peter Ankersen med et smil.

Peter Ankersen starter i F.C. København, når truppen begynder træningen i slutningen af juni.

Du kan se det første FCK TV interview med Peter Ankersen på vores Youtube-kanal her.


Fakta:
Navn: Peter Ankersen
Født: 22. september 1990
Højde: 179
Tidligere klubber: Vejle Boldklub, Rosenborg, Esbjerg og Red Bull Salzburg.