Så har de unge også sommerferie

Fantastisk start for F.C. Københavns U19-hold

Onsdag aften var det atter blevet tid til at F.C. Københavns U19-hold skulle i aktion. Modstanderen var FC Nordsjælland på Værløse Stadion, og holdet – og ”F.C. Copenhagen School of Excellence” – kunne næppe have håbet på en bedre start, idet F.C. København vandt med hele 6-1.

Af Jan Eliassen

Som optakt til forårets turnering havde U-19 holdet spillet en række meget gode træningskampe, hvor det bortset fra et nederlag til et 2. divisions seniorhold, var blevet til lutter sejre, så aftenens var kamp en af dem man frygter en smule – men den frygt viste sig helt unødvendig. På trods af at FC Nordsjælland havde hjemmebane, og inden kampen lå et par pladser over F.C. København i tabellen, så var københavnerne alligevel blevet udråbt til favoritter – og det var en favoritværdighed som spillerne forstod af leve med, for alle mand ydede i hvert fald en meget flot præstation, og holdet vandt som sagt med tenniscifrene 6-1.

Konceptet til aftenens kamp var, at der skulle presses hårdt og at der skulle spilles i bagrummet. Dette var der blevet arbejdet hårdt med til træning, og konceptet viste sig meget hurtigt succesfuldt, for der var ikke spillet mere end 90 sekunder før F.C. København var foran 1-0. Andreas Moos smed en fin aflevering ind til Marc Dal Hende, og så var det premierepres smidt væk – og en mere fabelagtigt start kunne holdet næsten ikke have ønsket sig.

Den gode start gav luft – og fik spillet til at flyde, men bedst som den indledende begejstring havde lagt sig en smule, så slog Kristian Geertsen en fornem aflevering fra midten af banen og op i brystet til Andreas Moos på kanten af feltet. Han tæmmede den, spillede sig selv fri, og så stod den 2-0.

Fra denne scoring var det som om et damptog havde ramt FC Nordsjælland. Det var F.C. København der havde al energien, alle kræfterne og al spillet – og halvlegen bød ikke overraskende på endnu en scoring til Byens U19 Hold. Lige inden dommeren fløjtede 1. halvleg af, sørgede Mikkel Knudstrup for at pauseteen kunne nydes med en 3-0 føring i ryggen.

I 2. halvleg gjorde F.C. Københavns U19-spillere hvad de skulle gøre, de holdt kadencen og bevarede kontrollen, og da Andreas Moos, efter en frispilning Jonas Møller, køligt udplacerede FCN’s keeper til 4-0, da var kampen reelt lukket, og herfra var det kun et spørgsmål om sejrens størrelse.

Kampen fik endnu en dobbelt målscorer i form af Mikkel Knudstrup, da han på et frispark lige udenfor feltet scorede til 5-0. For F.C. København sluttede målfesten med en scoring af en debutant. Knudstrup slog en dødbold på tværs, og den blev mødt af Thobias Skovgaard, normalt U17-spiller, der så valgte at hamre den i kassen til 6-0 føring. Et flot mål!

Det sidste kvarter af kampen ventede alle bare på at kampen ville blive fløjtet af, men det lykkedes dog for FC Nordsjælland at undgå af få et æg, da de med cirka tolv minutter tilbage fik reduceret til kampens slutresultat 6-1.

Efter kampen sagde F.C. Københavns nye U19 træner Brian Riemer til FCK.DK:

- Det her var noget af en ønskedebut for mig selv – men også for spillerne. Vi skulle jo gerne kravle opad i tabellen her i foråret, og det ser lovende ud, for spillerne leverede simpelt en fremragende indsats i dag. Den holdånd og den intensitet vi spiller med i dag, er den mest markante forskel på de to hold, og det er årsagen til, at vi vinder så stort og fortjent!

Det skal desuden bemærkes, at da kampen sluttede, da havde F.C. København rent faktisk tre U17-spillere på banen.

U19-holdets næste kamp er på lørdag den 28. marts, hvor de hjemme på Frederiksberg møder OB. Kampen spilles klokken 1500.