Facts og vigtig viden om FCK vs OB

Facts og vigtig viden om FCK vs OB

VIGTIG (STATISTISK) VIDEN 
F.C. København har vundet seneste fire hjemmekampe mod OB i Alka Superligaen. 

F.C. København har ikke tabt til OB i de seneste 18 hjemmekampe mod OB i Alka Superligaen. 

35 gange har F.C. København haft hjemmebanefordel i en Superligakamp mod OB, og F.C. København har scoret i 31 af kampene. 

Hvis F.C. København kommer foran 1-0, er der meget gode muligheder for sejr og point. F.C. København har været foran 1-0 mod OB 32 gange i Superligaen, og det er endt med 25 sejre, seks uafgjorte og blot et nederlag. 

Skulle OB komme foran 1-0 mod F.C. København, er der stadig meget gode muligheder for point. 35 gange har fynboerne været foran 1-0 i en Superligakamp mod F.C. København, i syv af tilfældene har F.C. København vendt 0-1 til sejr, 12 gange er det sluttet uafgjort og 16 gange førte fynboerne også, da kampen blev fløjtet af. 

Den FCK’er der – med syv mål – har scoret flest Superligamål mod OB er Dame N'Doye. Tre OB’ere deler 1. pladsen over flest OB-scoringer mod F.C. København i Superligaen, Jess Thorup, Mwape Miti og Steffen Højer har alle tre scoret fem Superligamål mod F.C. København. 

Der er scoret 185 mål i Superligakampene mellem F.C. København og OB. 85 af dem er scoret før pausen, mens 2. halvleg indtil videre har budt på lige præcis 100 mål. 

Ni af de 185 mål er scoret i det 90. minut (inklusiv tillægstiden). 

Der er lavet syv selvmål i Superligakampene mellem F.C. København og OB, F.C. København har lavet fire af de syv selvmål. 

Der er er faldet 10 røde kort i Superligakampene mellem F.C. København og OB, alle 10 udvisninger har været til OB-spillere. 

Der er sparket 12 straffespark i Superligakampene mellem F.C. København og OB. 

Ni af dem har F.C. København sparket (tre af dem er misbrugt), men OB har scoret på alle deres tre forsøg. 

F.C. København og OB har fem gange tidligere mødt hinanden i 8. spillerunde. Begge mandskaber har vundet en kamp, mens de resterende tre kampe er endt uafgjorte (1-1, 2-2 og 3-3). 

Ståle Solbakken har som træner stået over for OB 25 gange i Superligaen, det er endt med 14 sejre, seks uafgjorte og fem nederlag. 

Som trænere har Ståle Solbakken og Kent Nielsen stået over for hinanden 23 gange i Superligaen. Ståles mandskaber har vundet 18 gange, en kamp er endt uafgjort og fire gange er Kent Nielsens tropper løbet med sejren. 

DATOEN 10. SEPTEMBER 
F.C. København har spillet tre Superligakampe på datoen 10. september: 
1994: F.C. København 1-1 AGF 
1995: Lyngby FC 2-2 F.C. København
2011: Lyngby BK 0-1 F.C. København
OM DOMMERNE 
Dommer: Jakob Kehlet 
Linjedommere: Heine Sørensen og Lars Rix
4. dommer: Peter Kjærsgaard
Mållinjedommere: Jens Grabski Maae og Michael Tykgaard
Dommerudvikler: Peter Mikkelsen 

Den 36-årige Jakob Kehlet er i gang med sin 8. sæson som Superligadommer, og har indtil videre dømt 134 Superligakampe. 64 af dem er vundet af hjemmeholdene, 27 er endt uafgjort og 43 kampe er vundet af udeholdene. 

Jakob Kehlet har dømt F.C. København 27 gange i Superligaen, og 20 gange er F.C. København gået fra banen som vindere. Tre kampe er endt i en pointdeling og fire gange med et FCK-nederlag. Målscoren i de 27 kampe er 64-29. 

Kehlet har tre gange dømt F.C. København mod OB i Alka Superligaen, og alle tre gange er det endt med en FCK-sejr, hver gang med et enkelt overskydende mål: 
3. marts 2013: OB 2-3 F.C. København 
9. marts 2014: OB 0-1 F.C. København 
8. maj 2016: OB 0-1 F.C. København 

KARANTÆNE-INFORMATION 
F.C. Københavns strafpoint efter de første seks runder: 
16 strafpoint, Thomas Delaney (4 gule) 
12 strafpoint, Erik Johansson (2 gule) 
6 strafpoint, Mathias ’Zanka’ Jørgensen (1 gult) 
6 strafpoint, William Kvist (1 gult) 
4 strafpoint, Benjamin Verbic (1 gult) 
4 strafpoint, Kasper Kusk (1 gult) 

Hverken F.C. København eller OB har spillere i karantæne i den kommende spillerunde. 

Hos F.C. København er Thomas Delaney i karantænefare, og Delaney vil komme i karantæne hvis han får gult på lørdag, ligegyldigt hvor mange strafpoint det gule kort giver. Ingen andre FCK’ere er i karantænefare . 

Gult kort giver 3 (mild forseelse), 4 (middel forseelse) eller 6 strafpoint (grov forseelse). Rødt efter to gule kort giver 13 point i tillæg. Direkte rødt giver 30 point i tillæg. 

En spiller kommer i karantæne, når disse grænser passeres: 
19, 36, 52, 68, 84, 100, 116, 132, 148… 
Passeres mere end en grænse, giver det en spilledag for hver grænse der passeres.