Truppen mod Esbjerg fB

Esbjerg Moments: 11 år uden ude-nederlag

Som altid fokuserer "Moments" kun på hjemme- eller udekampe mod weekendens modstander, og vores udekampe mod Esbjerg er et kapitel for sig selv - eller rettere en bog med to kapitler:

• Kapitel 1 (1999-2008): Esbjerg-dominans: 2 sejre, 7 uafgjorte, 5 nederlag
  • Kapitel 2 (2009-2018): FCK-dominans: 9 sejre, 4 uafgjorte, 0 nederlag

Vi dykker ned i nogle af kampene:

28.04.02 Esbjerg-FCK 1-3: Første sejr i fire forsøg
Selv om vi generelt har en rigtig flot statistik i Esbjerg, vandt vi først i fjerde forsøg efter to Superliga-nederlag i 1999 og 2001 samt en uafgjort i pokalsemifinalen i foråret 2002. Fire dage efter at den uafgjorte sikrede os en finaleplads, skulle vi derover i Superligaen, hvor vi også var meget stærkt kørende dette forår og stadig ubesejrede. Det var vi også, da vi kørte hjem fra Esbjerg med en sejr, som blev grundlagt i det første kvarter på scoringer af Zuma og Todi. Kort efter pausen spillede Fredgaard Todi fri til 3-0, og først mod slutningen pyntede Hans Henrik Andreasen på cifrene efter hjørne.

16.04.08 Esbjerg-FCK 2-2 (efs): Dramatisk pokalexit
"Skuffelsen i FCK-omklædningsrummet efter kampen var så tyk, at man kunne have taget en kniv, skåret et stort stykke ud af den og kylet det i Vesterhavet." Sådan skrev vi dengang, og selv EfB-træner forstod skuffelsen: "Jeg har som træner mødt F.C. København 45-50 gange, og jeg har sjældent oplevet at være så meget på ”bagkant” med tingene som i dag."

Efter at have tabt 1-0 hjemme, spillede vi dem ud af banen i Esbjerg, men førte kun 1-0 efter ordinær spilletid. I den forlængede spilletid gjorde Jesper Bech det onde ved sin gamle klub, men vi kværnede videre i offensiven og fik gevinst seks minutter før tid, da Grønkjær trak ind fra kanten og piskede kuglen i nettet. Med flest udebanemål var vi nu i finalen, men n ak... i allersidste minut nåede Jesper Lange højest på et hjørne og headede 2-2 ind.

Den forkerte vinder

24.05.09 Esbjerg-FCK 0-1: Mesterskabet sikret!
Blot et år efter pokalskuffelsen kom der andre boller på fiskesuppen, da vi sikrede mesterskabet i næstsidste runde!

I slutningen af en jævnbyrdig og lidt urolig 1. halvleg kom meldingen om, at Brøndby var kommet bagud i Århus, og kort efter blev Santin fældet i feltet af Søren Rieks og omsatte selv forsøget fra 11-meter pletten.

Efter pausen blev spillet mere og mere febrilsk, og selv om Esbjerg egentlig ikke havde noget at spille for, var de et par gange tæt på at spolere festen - f.eks. langt inde i overtiden, da Jesper Lange var tæt på at overliste Jesper Christiansen med et lumsk hovedstød! Men vi holdt stand, og da Brøndby samtidig tabte i Århus, kom de store Carlsberg-flasker frem.

Vi er mestrene!

26.07.15 Esbjerg-FCK 1-2: Williams comeback
Marvin Pourié sparkede os i front midt i 1. halvleg med et skud, der tog begge stolper, inden bolden sneg sig over stregen! Inden pausen øgede Nicolai Jørgensen til 2-0, og efter pausen kom William på banen i stedet for Kusk og fik dermed comeback efter fire års udlandsophold. Esbjerg reducerede til 1-2 fem minutter før tid, og sejren var aldrig for alvor i fare.

23.07.16 Esbjerg-FCK 0-4: Største udesejr
Selv om vi ikke havde tabt i Esbjerg siden 2009, havde sejrene været ét-måls sejre lige indtil 2016, hvor vi først vandt 4-1 og maj (efter at have sikret mesterskabet - og efter at have været bagud 0-1 til den sidste halve time) og siden vandt 4-0 i juli på mål af Verbic, Falk, Delaney og Kusk. Det var vores fjerde sejr i træk i indledningen på det vilde 2016 Champions League-efterår, hvor vi kun tabte én ud af 34 kampe (i Leicester).