AaB venter i Aalborg

Endnu et clean sheet?

Hvis der udelukkende kigges på statistik forud for søndagens opgør mod AGF, så peger meget i retning af en sejr til F.C. København – eller et målløst opgør. Der er i hvert fald stor sandsynlighed for, at kun det ene hold vil score – og det hold vil efter al sandsynlighed være F.C. København.

For ses der på de seneste tre sæsoners Superligakampe mellem F.C. København og AGF, så er der kun en af de ni kampe, hvor begge hold har scoret – og i de resterende otte kampe er AGF noteret for fem clean sheets mod F.C. Københavns syv clean sheets. Tre af de ni opgør er sluttet 0-0, fx den seneste kamp, mens F.C. København vandt sidste sæsons to øvrige opgør med henholdsvis 2-0 og 3-0.

Siden 2010 har AGF kun scoret et mål mod F.C. København, det var i en 1-1 kamp i oktober 2011. Santin havde bragt F.C. København foran midt i 2. halvleg, og da de 90 minutter var spillet, lå F.C. København stadig til at hente alle tre point. Men så blev Claudemir dømt for at tage med hænder i feltet, hvilket gav AGF muligheden for at udligne på straffespark – og det lykkedes desværre, da Martin Jørgensen sendte bolden ind bag Johan Wiland i FCK-målet.

AGF med seks point efter fire kampe
AGF’s første fire kampe er endt med nederlag, sejr, sejr og nederlag – og de fire kampe har budt på både positivt og negativt for AGF’erne.

Sæsonen blev skudt i gang med et 0-2 nederlag mod FC Midtjylland. Kampen var kun 12 minutter gammel, da Mikkel Kirkeskov bragte de besøgende midtjyder foran på et selvmål, og inden der var spillet en halv time, havde Pione Sisto øget til 2-0. I 2. halvleg fik AGF udvist Frans Dhia Putros efter to gule kort, hvilket ikke gjorde det nemmere for AGF – og FC Midtjyllands sejr var aldrig rigtig i fare.

I de efterfølgende to runde vandt AGF, først 2-0 over FC Vestsjælland på scoringer af Osama Akharraz og Casper Sloth, og runden efter scorede både Akharraz og Sloth igen – denne gang vandt AGF med 2-1 over FC Nordsjælland, der først fik reduceret i kampens overtid på et straffespark af Nicolai Stokholm.

I den forgangne weekend spillede AGF en kamp, der vil blive husket i lang tid af flere årsager. På udebane mødte de Esbjerg fB, og det blev en kamp, hvor begge mandskaber spillede i Esbjerg-trøjer! AGF medbragt kun deres blå udebanetrøjer, og da de trøjer ikke er godkendt til udekampe mod Esbjerg fB, så måtte AGF låne hjemmeholdets udebanetrøjer. Selve kampen bød på flere kendelser, der efterfølgende blev debatteret af både træner Peter Sørensen og medierne, men Esbjergs 5-1 sejr var dog ganske fortjent.

AGF’s trup
Hvad angår truppen i AGF, så er der ikke sket det store. Der er dog kommet to nye ansigter i truppen, den ene er Alexander Juel Andersen, der har underskrevet en 4-årig kontrakt med århusianerne, og så er AGF’s angreb blevet styrket med tilgangen af Jesper Lange fra Esbjerg fB. Lange er hentet på fri transfer og har underskrevet kontrakt på de næste tre sæsoner.