AaB venter i Aalborg

En 2-0 føring kan ikke afvises

Hvis midtjyderne går ind til kampen på søndag med ordet ”revanche” i tankerne, så er det ganske forståeligt, for i sidste sæson smed midtjyderne to gange 2-0 føringer, og fik blot et enkelt point i de tre opgør mod F.C. København.

Specielt de to opgør mod F.C. København hvor FC Midtjylland førte 2-0, men endte med at tabe 2-4 og spille uafgjort 2-2 gør nok, at midtjyderne inden kampen på søndag aften kan glæde sig over, at et kig på stillingen i Superligaen lige nu viser, at Ulvene er at finde i toppen af tabellen – mens F.C. København er at finde i den nederste del af ligaen. F.C. København fik med 1-2 nederlaget til AaB i 1. spillerunde ikke ligefrem den ideelle sæsonstart, mens det til gengæld gik anderledes godt for FC Midtjylland, da de forrige fredag aften skød Superligaen i gang med en 2-0 sejr på udebane over AGF.

Knapt 10.000 århusianske tilskuere kunne, efter blot 12 minutter, se hjemmeholdets Mikkel Kirkeskov score selvmål. En perfekt start for de gæstende midtjyder. Og det skulle kort efter blive endnu bedre for Glen Ridderholms tropper,  for svenske Petter Andersson spillede med en perfekt frispilning den 18-årige sudaner Pione Sisto fri, og efter et træk udplacerede han Steffen Rasmussen i AGF’s mål og bragte FC Midtjylland foran 2-0 efter 27 minutter.

I 2. halvleg fik AGF udvist Frans Dhia Putros. På det tidspunkt manglede cirka 20 minutter, og enkelte midtjyder kan have fået nervøse trækninger med tanke på sidste sæsons kamp mod F.C. København i 1. runde. Men AGF kunne ikke ryste midtjyderne, og FC Midtjylland kunne stille og roligt tage alle tre point med hjem til Herning.

Nye ansigter hos FC Midtjylland
I forhold til det mandskab der afsluttede sidste sæson, så har FC Midtjylland fået to nye spillere i truppen. Den ene af dem er dog ikke helt ny, idet Mads Pedersen er kommet retur efter at have været lejet ud til Skive.

Den anden nye spiller er islandske Eyjolfur Hedinsson, Han har i de sidste tre sidste sæsoner spillet 59 Superligakampe for SønderjyskE og scoret 16 mål i Superligaen. Hedinsson skiftede til FC Midtjylland på en fri transfer.

FC Midtjylland har også sagt farvel til en række spillere, hvor det mest prominente navn er Mads Albæk, der har valgt at udskifte Ulvene med Reims i den bedste franske liga. Desuden har Kristian Ipsa forladt heden og er rejst til Reggina i Italien.

2-0 er en farlig (midtjysk) føring
Den gamle sætning om at 2-0 er den farligste føring, viste sig at holde stik to ud af tre gange i sidste sæsons tre møder med FC Midtjylland. De to klubber mødtes i allerførste Superligarunde i et brag af en kamp, en kamp som huskes med glæde i København men med ærgrelse i det midtjyske.

Da der resterende 15 minutter af kampen førte FC Midtjylland 2-0 i PARKEN og F.C. København havde fået Claudemir udvist. Det så sort ud for Løverne! Men så fik Santin reduceret, Cornelius fik udlignet og få øjeblikke efter var også FC Midtjylland reduceret til 10 mand, da Erik Sviatchenko fik sit andet gule kort. På det tidspunkt lugtede Løverne blod, og i de sidste fem minutter af kampen blev det så til yderligere to scoringer, først ved Oviedo og til sidst ved Santin.

I sæsonens midterste opgør mellem de to klubber var det F.C. København der kom foran 2-0, og den føring holdt hele vejen hjem. Ragnar Sigurdsson og Nicolai Jørgensen sørgede for en 2-måls føring allerede midt i 1. halvleg, og selvom Mads Albæk fik reduceret med små 30 minutter tilbage af opgøret, så snuppede F.C. København alle tre point.

Det sidste opgør bød på en ny omgang drama, og endnu engang smed FC Midtjylland en 2-0 føring med et kvarter tilbage af kampen. Petter Andersson havde med to scoringer, den anden i det 72. minut endnu engang sendt Ulvene på sejrskurs – men et kvarter før tid bragte Santin spændingen tilbage i opgøret med en reduceret – og i kampens sidste minut dukkede Andreas Cornelius op og sikrede 2-2 og et point til Løverne!