Dramatik på Aalborg Stadion

Det var en perfekt fodboldaften i Aalborg, hvor rækkens nummer tre, AaB, tog imod F.C. København som før runden lå på førstepladsen.

AaB havde et par mænd ude med skader og karantæner, mens FCK kunne rejse til Aalborg med kun Peter Christiansen ude med sin langvarige skade. Det var da også tydeligt at se i kampens start, at AaB havde valgt en ultra defensiv taktik til dagens opgør - noget man ikke kan klandre nordjyderne for selvom hjemmepublikummet nok havde sat næsen op efter et noget mere dominerende AaB-hold.

Jörgen Pettersson

Så det var altså angrebsindskiftningerne fra Georgien, Todi Jónsson og Jörgen Pettersson, der startede inde mod AaB, mens Bisgaard havde fortrængt Christian Lønstrup fra startopstillingen. Derfor var anførerhvervet overdraget til den gamle kaptajn, Peter Nielsen.

Det var som sagt et meget dominerende FCK hold der fra start satte sig på kampen. Chancer blev der dog ikke skabt nogle af før Jörgen Pettersson fik en pæn afslutning som Jimmy Nielsen i AaBs mål dog tog sig sikkert af. Minutter efter leverede AaB så deres første angreb i kampen, og man må sige at effektiviteten hos nordjyderne var uhyggelig effektiv. Allan Gaarde fik nemlig afsluttet angrebet med et flot skud fra 20 meters afstand som klinede sig op ad den ene stolpe.

Det gav lidt blod på tanden for AaB der i de næste fem minutter kom lidt ind i kampen, men så tog FCK igen bolden til sig og gav den ikke fra sig i det næste kvarter. AaB løb og løb og FCK spillede og spillede - endnu engang uden at komme til store chancer men kun moderate forsøg fra distancen. Desuden var kampen også præget af en del fejlafleveringer fra Byens Hold, men AaB valgte at smide den væk lige efter med nogle ofte ligegyldige lange afleveringer.

Man skulle frem til fem minutter før pausen, før FCK fik den gyldne chance for at udligne, da kampens dommer, Knud Erik Fisker, dømte et tvivlsomt straffe til Byens Hold, da Todi i to forsøg prøvede at overliste Jimmy Nielsen. Fisker mente, at AaB-forsvareren havde lidt for meget fat i Todi og derfor blev der dømt straffe til færingen. Straffet var til gengæld overflødigt, da Thomas Røll leverede en mildest talt sløv afslutning forbi mål.

Det gav selvfølgelig AaB endnu mere gå-på-mod, og holdet fra Nordjylland blev ved med at fighte ivrigt til trods for FCKs ekstreme boldbesiddelse.

Resten af halvlegen bød ikke på flere chancer. FCK havde haft bolden i noget der minder om 85% af tiden, men AaB havde lukket effektivt af - blandt andet anført af den tidligere FCK'er, Diego Tur. Samtidig havde FCKs fløjspil valgt at stoppe deres fremmarch 30 meter fra baglinien - den ville hverken Antonelius, Rooba, Bisgaard eller Røll åbenbart overtræde.

Anden halvleg kom til at ligne den første på mange punkter. Naturligvis fik AaB lidt flere kontrastød, men ellers var det igen med FCK i den boldbesiddende rolle - en rolle som Byens Hold mestrer, og AaB stående ved kanten af straffesparksfeltet ventende på at sparke bolden langt væk.

FCK kom også mere ud over kanterne i anden halvleg, men heller ikke her blev det mere farligt end det havde været i de første 45 minutter.

AaBs selvtillid voksede som kampen skred frem, og holdet blev også godt båret frem af de næsten 11.000 AaB-tilhængere. Det gav igen pote efter 66 minutter, da AaB på et af deres kontrastød bragte sig yderligere foran ved Andres Oper der kom højest i en hovedstødsduel tæt inde foran mål.

Selvom jyderne nu var foran med to pinde, så var der stadig den følelse af, at FCK lige pludselig kunne eksplodere og omsætte det massive spilovertag til mål. De 500 FCK-fans måtte dog vente forgæves for selvom både Peter Møller og Sibusiso Zuma kom ind, så var det ikke angribernes dag i dag og Jimmy Nielsen blev ikke passeret selvom der var chancerne til det.

I stedet fuldendte AaB kampen med et mål kort før tid til 3-0, og målet fik frustrationerne til at flyde over hos et par spillere. Bo Svensson fik direkte rødt i overtiden for at skubbe en modstander mens Sibusiso Zuma også fik marchordre for at røre Knud Erik Fisker på skulderen - det ville Fisker ikke have og så er det bare at makke ret.

Det var en varm dag i Aalborg og den kolde spand vand man fik i hovedet efter nederlagets realitet ville under normale omstændigheder have været rar - her var den uvant og irriterende for nederlag er ikke nogen hverdagskost i F.C. København. I dag skete det så på udebane mod AaB - et sted hvor det i forvejen ikke er forbudt at tabe (think positive, think positive?). En offday for holdet, som denne gang ikke blev reddet af sidste minuts perlemål. Vi skal nok rejse os for man kan altså ikke vinde hver gang.