Den lange march

Med 1-0-sejre i de to seneste kampe er der begrundet håb om, at F.C. København så småt er ved at få stoppet "blødningen" i holdets defensiv.

I kampene mod henholdsvis IFK Göteborg og Herfølge demonstrerede spillerne, at de er klar over, at der skal investeres meget mere i hver eneste nærkamp end det har været tilfældet tidligere på sæsonen.

Med 17 kampe igen af turneringen 2004/2005 har vi 14 point op til SAS Ligaens førsteplads, men vi har kun 4 point til rækkens 2. plads. Hvis vi i første omgang fokuserer på at lukke den afstand, så vil vore muligheder for på sigt at skabe spænding om det danske mesterskab automatisk forbedres.

Det skal dog ikke skjules, at det bliver en lang og besværlig march mod bedre tider, men alle i klubben er indstillet på at tage turen skridt for skridt.

Formstærk modstander
Første skridt er søndagens kamp mod meget formstærke AaB, der ligesom F.C. København kom trægt fra start i turneringen. Siden har AaB, med den tidligere FCK-angriber, David Nielsen, som en skarp profil, spillet sig tilbage i feltet af kandidater til en topplacering i SAS Ligaen.

Holdet er ligger lige nu på 6.pladsen umiddelbart foran F.C. København, men den indbyrdes stilling skulle meget gerne være vendt på hovedet efter søndagens kamp.

God start for FCK i Royal League
Med udesejren over IFK Göteborg er Byens Hold kommet meget solidt fra start i Royal League. Det er glædeligt at konstatere, at den skandinaviske turnering har fået så positiv en modtagelse af publikum.

I den forbindelse skal det bemærkes, at billetsalget til F.C. København-Brøndby IF den 5. december i PARKEN er startet et pænt stykke over klubbens forventninger, og jeg er ikke det mindste i tvivl om, at vi vil se endog rigtigt mange mennesker til arvefjendeopgøret på Danmarks nationalstadion. Billetter til opgøret kan købes i Super Shoppen (Nedre C) eller på www.billetlugen.dk (neutrale afsnit). F.C. Københavns sæsonkortholdere kommer ind til kampen ved at betale 40 kroner i døren (og fremvise sæsonkortet).

Inden opgøret mod klubben fra Vestegnen venter efterårets sidste og meget vigtige SAS Liga-hjemmekamp mod Nordjyllands fodboldflagskib. Jeg ønsker spillere, ledere og tilhængere fra AaB velkommen i PARKEN.


Med venlig hilsen

Flemming Østergaard