Den gamle kan endnu

Vi er lidt over en uge inde i træningen i 2010. F.C. Københavns spillere har brugt de første syv dage på primært at styrke konditionen og formen generelt, mens der onsdag var et afbræk i den lidt sure træning, da der blev spillet intern træningskamp. FCK.DK tog sig efter onsdagens træninger en snak med Ulrik Laursen i frokoststuen, om 2010 indtil nu, og hvad den aldrende fynbo venter sig af foråret.

 

- Jamen, træningen har først og fremmest været fin. I sådan en opstart er der jo altid nogle sure ting man skal igennem, men sådan er det. Derfor var det også rart med en intern træningskamp onsdag, så man kom lidt ud af normerne fra den klassiske træning, starter Ulrik.

 

Da spillerne drog på jule- og vinterferie efter 3-0-sejren over Sparta Prag, fik samtlige i truppen et personligt træningsskema med hjem af fysisk træner Anders Storskov. Laursen har ikke haft nogen problemer med at følge planen, og er da også selv svært tilfreds med sin egen form – og i vanlig Laursen-stil var der også plads til en lille stikpille til de yngre i truppen.

 

- Der kan jeg så kun sige, at de yngre drenge må kigge lidt indad. Formen er simpelthen klasse. Jeg er snart 34 år, men konditionen kan jeg slet ikke klage over. Vi havde en såkaldt bip-test den anden dag, og der sluttede jeg som en af de bedste. Den gamle kan endnu!, siger en grinende Laursen, mens flere spillere kommer med småkommentarer i baggrunden, mens dagens frokost ellers indtages.

 

- Vi havde jo en super afslutning på efteråret, og det har givet en utrolig selvtillid og gejst før kampene mod Marseille, men også i forbindelse med jagten på DM-guldet. Kampene mod Olympique Marseille er en dejlig gulerod, og det bliver to virkelig spændende kampe. Vi ved at vi vil få muligheder mod dem, men alt skal også flaske sig, hvis vi skal have en chance for at gå videre, fortsætter F.C. Københavns nummer 5.

 

Foråret 2010 ser dermed ud til at blive lige så spændende som i 2009, og Hr. Laursens rutine brænder da også igennem, da han bliver spurgt om forventningerne til de kommende måneder. 

 

- Det kunne da være fantastisk at skrive historie igen med en sejr over Marseille, men i min verden så er det stadigvæk DM-guldet, der driver mig. Kampene mod Marseille vil give os endnu mere europæisk erfaring, og forhåbentlig være med til at fastholde den kontinuitet vi har haft i Europa i snart mange år, samt samtidig styrke os i jagten på endnu et dansk mesterskab, slutter Ulrik Laursen.

 

 

Flere jubelscener som denne håber Laursen og co. på i det ventende forår.
Foto: FCK.DK / Daniel Rommedahl