Delaney-hovedstød sikrede sejren

Utroligt, men sandt - endnu en skade!
Det var trods de mange skader lykkedes at samle en trup på 18 mand, men det krævede tilførsel af U19-talentet Jonatan Frimann, forårets første udtagelse af Lasse Lindbjerg samt en særlig skinne til Mikael Antonssons brækkede hånd.

Men ak og ve, igen skulle vi mindre end 10 minutter ind i en kamp, før ulykken ramte igen – og det var netop Anton, det gik ud over, da han - uden en modstander var involveret - pådrog sig en lårskade og måtte hjælpes fra banen. Hjemmepublikummet viste god sportsånd ved loyalt at klappe den uheldige svensker fra banen, mens hans landsmand Pelle Nilsson gjorde klar til at afløse ham.

Allerede inden dette uheld havde vi fået en dårlig start på opgøret rent spillemæssigt, så hjemmeholdet uden sad på kampen langt hen i første halvleg. Efter et kvarter var de heller ikke langt fra at bringe sig foran, da Marc dal Hende fik en stor skudchance i feltet, men i sidste øjeblik fik Pelle kastet sig ned og blokeret.

Bedre slutning på halvlegen
Midt i halvlegen begyndte vi så småt at komme bedre i gang, og fik efterhånden også flyttet spillet meget op på vestsjællændernes banehalvdel og lagt et vist pres, men de få afslutninger det blev til, sad ikke inden for målrammen.

Heldigvis blev det bedre efter pausen, hvor løverne for alvor tog greb om kampen, og efter syv minutter fik Rúrik den hidtil største chance i kampen, da Nicolai smart spillede ham fri i højre side med hælen. Desværre strøg islændingens afslutning forbi den fjerneste opstander.

Delaney på dødbold
Dermed manglede vi stadig et forsøg inden for rammen, men da først det kom, så var der til gengæld også uddeling. Ludwig smækkede et af mange hjørnespark indover, og Delaney timede sit tilløb perfekt, og ved forreste stolpe pandede han bolden i nettet, inden forsvaret rigtigt nåede at opfatte hvor fri han var.

De næste 10-12 minutter havde Nicolai et par gange bud efter det andet mål, der kunne have lukket kampen, inden Ståle midt i halvlegen valgte at tage ham ud til fordel for Yones Felfel. Tidligere havde Høgli afløst Sigurdarson, så Remmer var gået frem på midten.

Den manglende “lukning og slukning” gjorde det unødigt spændende mod slutningen, hvor hjemmeholdet kastede flere og flere folk frem i håbet om livsvigtigt point i kampen for overlevelse i Superligaen. Jukka Raitala havde de bedste forsøg med et par farlige langskud, men det ene holdt Stephan godt, og det andet blev rettet af, så bolden strøg lige over mål.

Efter mere end fire minutters overtid sluttede det dog med en smal københavnsk 1-0-sejr, og dermed formåede vi igen at hente tre point uden at spillet kørte optimalt gennem de 90 minutter. Og for en gangs skyld halede vi også lidt ind på midtjyderne, inden søndagens topbrag på heden. Men nu gælder det først pokalfinalen på torsdag!

Holdet: 1 Stephan Andersen – 20 Christoffer Remmer, 25 Mathias Zanka Jørgensen, 15 Mikael Antonsson (10.: 4 Pelle Nilsson), 3 Ludwig Augustinsson – 19 Rúrik Gíslason, 18 Daniel Amartey, 8 Thomas Delaney (anf.), 14 Björn Sigurdarson (59.: 2 Tom Høgli) - 22 Steve de Ridder, 10 Nicolai Jørgensen (68.: 33 Yones Felfel)

Ikke benyttet: 41 Kim Christensen, 35 Mikkel Wohlgemuth, 37 Lasse Lindbjerg og 39 Jonatan Frimann