Delaney før Dynamo Moskva: En god udfordring

Delaney: Andre må tage større ansvar

Anfører Thomas Delaney måtte for en gangs skyld se til fra bænken i mandags, men var også vidne til den uhyggelige skade, der ramte Cornelius i Silkeborg. Her giver han sit bud på, hvad det umiddelbart betyder for holdet, at man må undvære den stærke forward:

- Det er selvfølgelig noget vi har talt om og må indstille os på, for han jo en spiller, der løber enormt meget i løbet af en kamp – måske den mest løbestærke af alle angribere i ligaen. Desuden har han en vigtig defensiv rolle på dødbolde, så nu må andre tage et større ansvar i de situationer, og vi må også have nogle andre løbemønstre oppe i modstanderens felt og se på hvordan indlæggene skal slås.

I dag er det på dato seks år siden, Delaney fik sin seniordebut for Byens Hold i en alder af 17 år. Det var også i en pokalsemifinale, og modstanderen var FC Nordvest på Holbæk Stadion, hvor han afløste Hjalte Nørregaard midt i 2. halvleg. Med al respekt for Nordvest var kampene ikke den helt store udfordring for løverne i de to semifinaler, og helt så let går det næppe mod esbjergenserne!

- Esbjerg er lidt et enten/eller-hold, så vi må være kompakte, ligesom vi har været i de seneste kampe, så skal vi nok få et godt resultat. Det skal jo afgøres over to kampe, og jeg ved ikke, om det er en fordel for os at starte hjemme, det er det måske ikke, men sådan er vilkårene, slutter anføreren.


Billede 51561

Thomas Delaney i sin debutkamp i Holbæk for præcis 6 år siden

Foto: FCK.DK