De ærgrer sig nok stadig i Maribor

De ærgrer sig nok stadig i Maribor!

Sidste sæson var mesterskabet tæt på. men på sidste spilledag glippede det til allersidst og blev afgjort på udebanemål i indbyrdes opgør.

Olimpija Ljubljana udlignede nemlig i 89. minut mod Domzale og kom á point med Maribor. Så tæller indbyrdes kampe, og her stod det også helt lige (1 sejr til hver og 2 uafgjorte) - og helt lige i målscore (4-4). Derfor blev mesterskabet afgjort på, at Olimpija havde scoret flest udebanemål i de indbyrdes kampe!

Ekstra ærgerligt for Maribor, som i tredjesidste runde førte 2-1 over Olimpija til et kvarter før tid, og i sidste minut tabte 2-3. Og det mål kom altså til at koste mesterskabet...

Stor slovensk Maribor-dominans
Ellers har Maribor siddet solidt på den slovenske fodboldtrone siden landets uafhængighed fra Jugoslavien i 1991, hvor de fik deres egen liga.

Klubben er fra 1960, men havde ikke synderlig succes i Jugoslavien-tiden, men den kom omkring årtusindskiftet, hvor de tog syv titler i træk.

Siden satte Gorica (suk...) sig på tronen med tre mesterskaber i træk, men fra 2009 har Maribor igen domineret massivt og vundet yderligere syv mesterskaber. Og i øvrigt kun tabt fire ud af 36 opgør mod Olimpija.

Men i år må Maribor nøjes med Europa League. Sidste sæson kom de ellers i Champions League-gruppespillet for tredje gang og hentede tre point efter to uafgjorte mod Spartak Moskva og et mod Sevilla - mens de fik store klø af Liverpool med 0-3 og 0-7.

NK Maribor mod Liverpool i Champions League 2017
Rajcevic laver straffe mod Firmino, som Liverpool dog brænder. Foto: Getty Images


Vores tidligere møder
Ligesom Sturm Graz i søndags er Maribor en "gammel trænings-kending". Der er også kun et halvt hundrede kilometer mellem Bad Radkersburg og Maribor, men kampen spilles kun 20 km væk fra hotellet i Murska Sobota. Her var vi også for to år siden og tabte 0-1 til Astra Giurgiu.

Maribor mødte vi senest i sommeren 2014, og det var i øvrigt Zankas comeback-kamp, efter vi havde hentet ham hjem fra PSV. Maribor vandt 1-0 på et mål i sidste minut.


Desuden mødte vi dem i 1996, hvor Martin Johansen scorede kampens enlige mål efter en halv times tid.

Maribors testkampe
Som sagt skal Maribor spille Europa League og møder næste torsdag albanske Partizani på udebane i 1. kval.runde. De er derfor langt i forberedelserne og mangler "kun" at møde Pavlovics tidligere klub Cukaricki på fredag.

De har spillet seks testkampe mod hold fra seks forskellige lande (Slovenien, Albanien, Makedonien, Rusland, Østrig og Polen) og vundet alle, bortset fra 3-3 mod Vardar, som vi mødte sidste år.

Profiler
Luka Sahovic, angriber og sidste års liga-topscorer med 18 mål (alle scoret i anden halvdel af turneringen). Født i Portugal, hvor faren Zlatko var en stor profil, der bl.a. spillede i Guimaraes og Porto og senere Olympiakos, Valencia og Benfica - og nåede 80 landskampe. Luka voksede op i Valencia og kom til Maribor som 18-årig, hvor han brød igennem i 2014-15 og blev solgt til Heerenveen. Det blev dog ikke den store succes, og nu er han tilbage i Slovenien - hvor farmand i øvrigt er sportsdirektør.

Marcos Tavares, den brasilianske anfører Marcos Tavares, der har spillet 10 år i Maribor, hvor han kom til Slovenien via et kort ophold i APOEL.

Dare Vrsic, midtbanespiler med 13 landskampe for Slovenien fra 2007-12, hvor han dog ikke spillede i Maribor.

Marco Suler, 35-årig midterforsvarer, som spillede i Gorica i 2004, da vi mødte dem. Han var dog ikke med i den famøse 0-5-kamp i PARKEN, men kun i det første opgør, som vi vandt 2-1. Han skiftede senere til Gent og var på lån iHapoel Tel Aviv, inden han skiftede til Legia Warszawa, og fra 2014 var han tilbage i Maribor.

Se kampen gratis fra kl. 17.30
Du kan gratis streame dagens kamp, både fra vores Facebook-side og vores Youtube-kanal.