Dårlig præstation over hele linien

Ikke noget at glæde sig over i dag
Peter Larsson var tilbage i startopstillingen for første gang siden Brøndby-kampen den 31. august, og ellers var det samme start-elver som i forårets to succesfulde udekampe mod Brøndby og Randers. Det blev dog ikke et comeback, den stærke svenske stopper vil se tilbage på med glæde, idet han kort før tid måtte forlade banen efter at have set sit andet gule kort. Der er dog heller ingen andre af hans holdkammerater, der har noget særligt at glæde sig over efter en generelt dårlig præstation over hele linien, der resulterede i sæsonens første hjemmebane-nederlag til Esbjerg, der som det eneste mandskab endnu ikke havde vundet en udekamp.

Hjemmeholdet kunne ellers være kommet flyvende fra start, for efter små 7 minutter slap Santin fri i feltet efter en kvik 1-2 med N’Doye, men Lars Winde kom godt ud og blokerede. Med ryggen til mål opsnappede Santin returen og lignede en der overvejede en fræk hæl-afslutning, men i stedet lagde han den til rette for Vingaard og Hutchinson, der imidlertid begge ramte helt ved siden af bolden…

Der skulle herefter gå temmelig lang tid, før der igen var fare på færde i den ende af banen. Dels gik Esbjerg frisk og uimponeret til sagen, og dels fik hjemmeholdet aldrig gang i sit offensive spil, og flere af spillerne havde tilsyneladende tunge ben og desuden svært ved at finde fodfæste på den regnglatte bane.

Esbjergs Martin Vendelbo havde et fladt skud fra distancen, der blev snittet lige uden om den ene stolpe, og Santin forsøgte et par gange at stikke i dybden, men blev hver gang vinket offside, men der manglede generelt både vilje og fantasi hos hjemmeholdet, der havde alt for mange lette boldtab. Et af dem tvang Peter Larsson til en lille nødbremse på Jesper Lange, der var ved at slippe fri i en kontra omkring den halve time, og han indkasserede dermed eftermiddagens første gule kort.

Esbjerg udnyttede sit første forsøg inden for målrammen
Kort efter blev Hutch noteret for FCK’s anden afslutning i kampen med et udmærket tørt hug, efter han var trukket ind fra venstre. Men han fik desværre ikke placeret den uden om Winde, der fortsat ikke havde de store problemer med at holde nullet.

Det havde han dog 8 minutter før pausen, da Vingaard tog et flot rush nede fra egen halvdel og oppe ved Esbjerg-feltet spillede Hutch fri i højre side. Desværre tøvede han for længe med at afslutte, så Winde kom ud og genere ham, men bolden endte i stedet hos Santin på kanten af det lille felt, men med tomt mål sparkede han over mål via kanten af overliggeren.

Men bedst som man sad og ventede på pausefløjtet, slog vestjyderne til på deres første afslutning inden for målrammen. Søren Rieks spillede Jesper Lange på kanten af feltet, og i kamp med Peter Larsson røg bolden lidt tilfældigt hen til Rieks igen, og han betænkte sig ikke men sparkede den fladt ind i det lange hjørne.

Rokeringer i pausen
Man kan diskutere om pauseføringen var fortjent, men der var ingen tvivl om, at hjemmeholdet havde ligget meget langt fra den sædvanligt høje standard og leveret en af de dårligste halvlege hidtil i sæsonen. Ståle Solbakken valgte at foretage en dobbeltudskiftning i pausen og sendte Sionko og Grønkjær ind på kanterne, mens Hutch rykkede ind på den centrale midtbane, og Thomas Kristensen og Martin Vingaard udgik.

Det ændrede dog ikke umiddelbart på kampbilledet fra de første 45 minutter, men efterhånden fik københavnerne et større overtag, der også begyndte at give sig udslag i målchancer. En energisk Sionko fandt N’Doye i feltet med en præcis centring, men senegaleserens hovedstød var ikke hårdt nok til at overliste Lars Winde. Hjalte Nørregaard havde en firsttimer med venstrebenet fra kanten af feltet, som en forsvarer rettede af, så den totalt snød Winde, men desværre gik den på den forkerte side af opstanderen til hjørne. På det nåede N’Doye højest helt inde i det lille felt, men headede lige over mål.

Store FCK-chancer på samlebånd
Nu var der pludselig gang i den nede foran den nye Super Best-tribune, der i dag blev ”vist frem” uden det forhæng, der har skjult byggeriet gennem det meste af sæsonen. 20 minutter før tid satsede Ståle offensivt ved at tage Hjalte ud til fordel for Ailton, og brasilianeren kunne og burde have bragt balance i regnskabet blot minutter efter sin entre.

Sionko fandt Santin i højre side af feltet, og Ailton nåede først på hans tværpasning inde foran, men sparkede bolden lige over mål. 5 minutter senere fik Ailton en flot, dyb stikning fra Hutch, men mistede bolden i en brysttæmning og slap ikke fri til afslutning. Minuttet senere var det N’Doye, der fandt Ailton med en fremragende stikning i feltet, men igen misbrugte 7’eren det kæmpe tilbud ved at sende bolden på den forkerte side af træværket.

Med små 20 minutter igen trak det efterhånden op til en FCK-udligning. Esbjerg havde enkelte kontraløb, som Larsson og Laursen påpasseligt fik dæmmet op for, men koncentrerede sig ellers klogelig om at dække af nede bagved og få tiden til at gå, hver gang bolden var ude af spil.

Tolv minutter før tid slap Ailton igen fri i feltet efter en 1-2-kombination med Santin, men denne gang nåede en forsvarer ned og tackle til hjørne. Denne gang var det Laursens tur til at nå højest tæt under mål, men også hans hovedstød susede forbi mål.

Udligningen udeblev, og så afgjorde Esbjerg definitivt
Fire minutter før tid blev kampen definitivt afgjort. Peter Larsson fik sit andet gule kort for et professionelt frispark på Jesper Lange, og på det efterfølgende Esbjerg-frispark blev bolden headet ned for fødderne af netop Lange, der let kunne sparke den i kassen til 2-0.

Herefter var der ikke mere at snakke om, og for en gangs skyld kunne modstanderne falde hinanden om halsen, da slutfløjtet lød. Dermed forspildte løverne muligheden for at fastholde forspringet i toppen af tabellen inden næste søndags topkamp mod OB i PARKEN.