Corner slog til igen!

Chancefattig 1. halvleg
Der var tre ændringer siden Randers-kampen i onsdags: Kvist var tilbage efter karantæne, så Amartey spillede igen i forsvaret, mens Antonsson tog plads på bænken. Desuden var der en helt nu højre side med Remmer (der startede inde for første gang i sæsonen) og Kusk i stedet for Høgli og Toutouh.

Det begyndte godt med et fint angreb, hvor først Kusk og siden Remmer kunne have afsluttet, men Hobro-keeper Jesper Rask blev ikke testet ved denne lejlighed. Det blev han desværre for lidt i de første 45 minutter, for selv om vi havde bolden meget, havde vi svært ved at bryde igennem på den sidste tredjedel af banen og komme til afslutninger.

Hobro koncentrerede sig om det defensive, men stak et par gange lige høtyven frem med et hovedstød lige over og et langskud på overkanten af overliggeren. Men vi stod selv godt i defensiven og gav ikke noget væk.

Nej, det var i den anden ende, det kneb med at omsætte overtaget til chancer. Midt i halvlegen var Nicolai dog tæt på med et hovedstød efter Ludwig-indlæg, og Santander havde også et udmærket fladt skud, der dog sad for tæt på Rask.

Mod slutningen af halvlegen blev vores pres endnu mere udtalt, og her faldt vores bedste tilbud også, da Kusk pludselig fik en tilfældig chance i feltet og resolut trykkede af, men Jesper Rask blokerede med en fodparade.

Regulær belejring efter pausen
Der kom væsentlig mere gang i offensiven efter pausen og der var i store perioder tale om regulær belejring, hvor Hobro var meget sjældne gæster på vores banehalvdel.

Det kastede også to store chancer af sig til vores kantspillere. Først i det 48. minut, da Santander stak en fremragende bold i feltet til Kusk, men han overplacerede afslutningen en anelse, så den strøg tæt forbi fjerneste stolpe. Det samme gjorde Verbic desværre også ti minutter senere, da Delaney spillede ham helt fri til venstre for mål.

Efter en time kom Corner på banen i stedet for Kusk, og Nicolai gik ned på venstrekanten, mens Verbic gik over i højre. Vores massive dominans fortsatte, og næste store tilbud tilfaldt Santander, som måtte se Rask parere hans lob fra spids vinkel med en fantastisk refleksredning.

To gange indersiden af træværket...
Kampbilledet fortsatte uændret, og det står stadig som en gåde for mange, hvordan det stadig kunne stå 0-0, da der manglede et kvarter. Kort forinden havde Nicolai fra nært hold ekspederet bolden på underkanten af overliggeren, hvorfra den sprang ned på stregen, og det kan ikke være mange centimeter af læderet, der manglede i at hele bolden var over stregen. Minuttet efter headede Delaney et hjørne på indersiden af stolpen, og Nicolai var også uheldig ikke at få hovedet på returbolden.

Men ind ville bolden bare ikke her, hvor vi for første gang siden mesterskabet i 2113 kunne erobre førstepladsen i ligaen. Men drengene holdt moralen høj og pressede tålmodigt videre, og i det 84. minut skete det: Delaney headede et indlæg videre til Corner, som fra hjørnet af det lille felt piskede bolden op i nettaget.

Hvilken forløsning for hovedparten af de 11.914 tilskuere. Og hvilken uge for Corner, der i onsdags rundede kamp nr. 100 og kan se tilbage på en uge med tre scoringer i tre kampe, hvoraf det sidste altså betyder, at vi nu ligger nr. 1 i kraft af bedre målscore end Midtjylland.

Holdet: 1 Stephan Andersen – 20 Christoffer Remmer (73.: 22 Peter Ankersen), 25 Mathias Zanka Jørgensen, 18 Daniel Amartey, 3 Ludwig Augustinsson – 17 Kasper Kusk (60.: 11 Andreas Cornelius), 8 William Kvist, 8 Thomas Delaney (anf.), 7 Benjamin Verbic (82.: 24 Youssef Toutouh) – 19 Federico Santander, 10 Nicolai Jørgensen

Ikke benyttet: 28 Thomas Kaminski, 2 Tom Høgli, 15 Mikael Antonsson, 36 Brandur Hendriksson.