Chancer til meget mere end 1-0

Chancer til meget mere end 1-0

Ny højreside i forhold til Derbyet
Ståle havde ændret på to pladser siden Derbyet sidste søndag, og det gav en ny højreside med Remmer på backen Toutouh på kanten. Viborg kom som ventet ikke til hovedstaden for at underholde med sprudlende offensiv, men til gengæld stod de fornuftigt og solidt i kæderne og gjorde det indledningsvis svært for løverne at få gang i det offensive spil.

Der var tilløb til noget fra Ludwig og Nicolai på venstrekanten, og allerede i det femte minut var Santander lige ved at få hovedet på et af svenskerens fine indlæg. Men trods megen boldbesiddelse kneb det med præcisionen i opspillet, og vi fik aldrig rigtig lagt ordentligt tryk på viborgenserne.

Efter et kvarters tid fik Delaney dog en god skudchance efter en god bolderobring af Corner, hvorefter Santander lagde den tilbage til anføreren uden for feltet, men hans firsttimer med højrefoden gik et par meter forbi.

Spilovertag, men lidt for få chancer
Vores bedste tilbud faldt midt i halvlegen, da Delaney kom godt op til et Ludwig-hjørne, men bolden sad lige på Peter Friis-Jensen, der med lidt besvær fik refleksreddet inde på selve målstregen.

Det sidste kvarter fik vi lagt godt tryk på, og Viborg var efterhånden sjældne gæster over midterlinien - men vi skal frem til tre minutter før pausen, før vi for alvor var ved at komme på tavlen. Delaney og Nicolai spillede en fiks 1-2, og sidstnævnte slap helt fri med Friis-Jensen, men sendte bolden forbi nærmeste opstander.

Minuttet efter kunne det være gået galt i den anden ende, da Rukavina snød offside-fælden og slap helt alene igennem, men på kanten af feltet kiksede han det sidste træk, så bolden løb fra ham og Stephan roligt kunne samle den op.

Youssef fandt netmaskerne
Efter pausen fortsatte vi det høje tryk, og heldigvis gav det pote efter syv minutters spil. Delaney tog hurtigt et frispark og spillede Corner i feltet - hans tværpasning var for upræcis til Santander, men Toutouh fulgte godt op og hamrede bolden ind.

De følgende 10 minutter burde det være blevet til et par mål mere, men marginalerne var ikke med Zanka. Først headede han lige over på et Ludwig-frispark fra højre, og kort efter snittede han et hjørne - selvfølgelig også fra Ludde - mod det fjerneste målhjørne, men måtte se bolden prelle af på stolpen.

Først midt i halvlegen havde Viborg deres første afslutning inden for målrammen, men Stephan slog navnebror Sebastian Andersens langskud til hjørne. Dem fik de et par stykker af lige i rap, men det blev aldrig for alvor farligt.

Kæmpe chancer det sidste kvarter
Kusk afløste Santander med 20 minutter igen og var efter et halvt minut tæt på at afgøre kampen, da han trak sig fri på kanten af feltet og sendte en flad afslutning uden for Friis-Jensens rækkevidde, men desværre også forbi stolpen.

Men der skulle komme flere store chancer i det sidste kvarter - og afbrændere… et Kvist-langskud tæt forbi, en akrobatisk Nicolai-flugter, en kæmpe chance til Kusk tæt under mål som en forsvarer nåede at rette af, og endnu en kæmpe chance til Nicolai efter en kontra, som den indskiftede Bashkim havde stor andel i, inden Kusk spillede Nicolai helt fri - men en fremragende redning af Friis-Jensen betød, at det noget uforståeligt blev ved de 1-0.


Holdet: 1 Stephan Andersen – 20 Christoffer Remmer, 25 Mathias Zanka Jørgensen, 18 Daniel Amartey, 3 Ludwig Augustinsson – 24 Youssef Toutouh (87.: 9 Bashkim Kadrii), 6 William Kvist, 8 Thomas Delaney (anf.), 10 Nicolai Jørgensen – 19 Federico Santander (70.: 17 Kasper Kusk), 11 Andreas Cornelius

Ikke benyttet: 28 Thomas Kaminski, 15 Mikael Antonsson, 22 Peter Ankersen, 34 Marcus Mathisen, 36 Brandur Hendriksson.