Nicolai Boilesen

Boilesen på landsholdet igen: Det største man kan opnå

Nicolai Boilesen er udtaget til A-landsholdet for første gang i tre år og glæder sig over muligheden for at gøre comeback i rødt og hvidt i de kommende ugers VM-kvalifikationskampe.

”Det er dejligt at være tilbage på landsholdet selvfølgelig. At få lov til at repræsentere sit land på højeste niveau er noget af det største man kan opnå som spiller. Så jeg er glad og stolt over udtagelsen,” siger Nicolai Boilesen forud for mandagens træning på Nummer 10.

Seneste landskamp i 2018
Den 29-årige forsvarsspiller spillede sin seneste landskamp i marts 2018, da han var med i to venskabskampe mod Panama og Chile forud for VM-slutrunden i Rusland den følgende sommer.

”Jeg var også udtaget i marts måned inden VM dengang - uden at jeg kom med til selve slutrunden, så jeg tænker ikke så meget over timingen netop nu, selvom der jo venter et EM til sommer,” forklarer han og fortsætter.

Første udtagelse under Hjulmand
”Nu er det de tre kampe i VM-kvalifikationen, det drejer sig om. Jeg har ikke været på landsholdet under Kasper (Hjulmand, red.) før, så jeg glæder mig bare over muligheden for at vise mig frem, når vi møder ind i landsholdslejren i næste uge. Og så tager vi den derfra. Men først og fremmest har vi en kamp på søndag mod Randers,” lyder det fra Boilesen, der ifølge landstræneren i udgangspunktet er udtaget til venstre back-positionen, selvom han i går mod FCM spillede i det centrale forsvar.

Den tidligere Ajax-spiller fik sin A-landsholdsdebut for hele ti år siden og er i alt noteret for 17 A-landskampe.

Danmark møder Israel, Moldova og Østrig i de kommende uger i kvalifikationen til VM-slutrunden 2022.

Udover Boilesen er Jonas Wind også udtaget til Danmarks kommende kampe, mens Victor Nelsson og Mohamed Daramy er i truppen til gruppespillet i U/21-EM-slutrunden der spilles i Ungarn.