Andreas Bjelland

Bjelland: Vi skal vise, det er os, der bestemmer

Søndag kl. 16 gælder det Esbjerg i Telia Parken, og viceanfører Andreas Bjelland har respekt for det, vestjyderne har vist i efteråret:

"Vi møder en oprykker, der har vist sig at kunne gøre det rigtig fornuftigt i ligaen. Vi havde det også svært derovre, hvor vi fik scoret to flotte mål i starten, men så sad de også på meget af kampen."

"Så det er en svær modstander at spille mod. Det har vi også set i mange af de kampe, de har spillet mod de andre hold. Så vi skal gøre vores. Men hvis vi gør det rigtigt, formår at spille i mellemrummet og finde vores spillere i de rigtige positioner og få dem retvendt, så er jeg overbevist om, at vi kan gøre ondt på dem."

Esbjerg kommer dog lige fra efterårets største nederlag, da de tabte 1-4 hjemme til AaB, så de vil måske være ekstra opsatte på at vaske den plet væk?

"Jeg tror alle hold, der kommer og skal møde os i Telia Parken, er ekstra opsatte på at gøre en god figur og sætte et godt aftryk. Så de kommer sikkert med en masse energi, og efter et nederlag kan de måske godt give den lidt ekstra. Men det skal vi kunne tæmme, når det er os, der spiller hjemme. Vi skal vise, at det er os, der bestemmer."

Vi går ind i den sidste uge af et langt og hektisk efterår, så er spillerne så småt ved at glæde sig til lidt juleferie?

"Både og... lige nu kan vi jo kun glæde os over, at hvor vi gerne vil i Superligaen, og vi har stadig mulighederne i Europa. Jeg synes, det er fantastisk med den gejst og energi, der lige nu er i holdet, og i de kampe vi spiller. Så vi glæder os til kampen på søndag og til de sidste kampe, og så bliver det selvfølgelig også dejligt med lidt ferie."

Og det var vel netop også sådan et efterår, Bjelland havde set frem til, da han valgte at skrive under med Byens Hold?

"Ja, det var præcis det, jeg håbede på, da jeg kom hjem. Prøve at spille europæisk, ligge i toppen af Superligaen og forhåbentlig tage noget ansvar på holdet. Så lige nu kan jeg bestemt ikke klage. Men nu skal vi lige have sluttet ordentligt af den næste uge, inden vi for alvor evaluerer hele efteråret."

>> Find din plads til Esbjerg-kampen